Retete culinare care contin lapte

Crema de vanilie caramelizata
Ingrediente: lapte, baton vanilie, ou, zahar,
Mod preparare: Se pune la fiert intr-o oala laptele cu vanilia si 8 linguri de zahar, se lasa sa dea in cateva clocote. Intr-un castron se bat bine ouale, apoi se toarna laptele, putin cate putin, amestecand ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 35 minute
Clatite cu dulceata
Mod preparare: Incorporez faina, oul, laptele, esenta, uleiul, apa minerala. Omogenizez pana obtin o compozitie de consisistenta unei smantani groase. Las 10 minute sa se odihneasca. Incing tigaia uns ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Inghetata de cacao
Ingrediente: ou, zahar, lapte, cacao, smantana,
Mod preparare: Se freaca galbenusurile cu 250 g zahar, se adauga laptele si se pune pe baie de aburi pana se ingroasa putin, apoi se adauga cacaoa.Se bat albusurile spuma cu 50 g de zahar si cand s-a racorit ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Legume gratinate
Mod preparare: Scurgeti fasolea verde, curatati si spalati spanacul si mazarea. Pastele se pun la fiert. Cartofii se curata si se taie felii, apoi se fierb in apa sarata 10 min. Spanacul, mazarea si ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Banane prajite
Mod preparare: Se curata fructele de coaja, se taie bananele rondele . Se prepara un aluat moale din faina, lapte, sare si zahar putin asemanator aluatului de clatite. Bananele se trec prin aluat si se ...
Complexitate: Medie
Durata: 1 ora si 30 minute
Tarta
Mod preparare: Incingeti cuptorul la 175 grade C.Ungeti generos cu unt o forma de prajitura cu diametrul de 15 cm, captusiti-o cu hartie care nu absoarbe grasimea si puneti-o deoparte.Bateti ouale si zaharul ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Ciorba ardeleneasca
Mod preparare: Se taie carnea in bucati mici, se toaca ceapa, ardeiul gras si morcovul.Punem carnea sa fiarba in apa cu ulei si cu sare.Dupa ce fierbe, luam spuma.Adaugam ceapa, ardeiul gras si morcovul. Lasam ...
Complexitate: Mica
Durata: 50 minute
Gogosi infuriate
Mod preparare: Se incalzeste laptele in care se pune drojdia si se lasa 5 minute, intr-un bol de plastic se pune faina galbenusurile,zaharul, zaharul vaniliat si sarea, se mesteca putin dupa care se adauga laptele ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Piept de pui quatro formagi cu galuste
Mod preparare: Pieptul de pui se transeaza in gratare, se condimenteaza cu maggi secretul gustului si cu piper si se prajeste pe grill cu un pic de ulei de masline.Dupa ce s-au racit gratarele le taiem fasii.Tocam ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute