Retete culinare care contin lapte

Pizza din paine feliata
Mod preparare: Se pune in tava aleasa folie de aluminiu si se unge cu unt.Se umezeste foarte bine cu lapte fiecare felie de paine in parte apoi se aseaza in tava in asa fel incat sa nu ramana loc liber nici macar ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Cocktail delicios
Ingrediente: lapte, capsuni, zahar, coniac,
Mod preparare: Se pune laptele (foarte rece, chiar cu cateva ace de gheata) impreuna cu fructele (cantitatile se apreciaza dupa gust sau din ochi), se mixeaza si se adauga o lingurita sau doua de coniac, lichior, ...
Complexitate: Mica
Durata: 10 minute
Clatite
Ingrediente: oua, faina, lapte, zahar vanilat, sare, ulei,
Mod preparare: Se amesteca cu mixerul, intr-un castron, faina si ouale. Treptat se adauga laptele si sifonul, amestecand continuu. Se adauga praful de sare si se amesteca pana capata consistenta unei ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Ecler - reteta originala
Mod preparare: Aluatul:Se pune intr-o cratita laptele, untul, sarea, zaharul vanilat si se lasa sa fiarba. Cand clocoteste se pune toata faina deodata si se mai mentine putin pe foc amestecand repede cu o ...
Complexitate: Medie
Durata: 1 ora
Poale-n brau
Mod preparare: Se dizolva drojdia in laptele usor incalzit. Se aduga cateva linguri de faina, se amesteca si se lasa sa creasca la loc cald. Se freaca spuma doua galbenusuri cu zaharul si sarea. Se ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 40 minute
Tort diplomat
Mod preparare: Se fierbe laptele cu 200 gr zahar, apoi se raceste. Gelatina se pune in apa rece la foc mic, mestecand mereu pana se dizolva, apoi se da la rece. Intre timp separi ouale. Albusurile se bat ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Ciorba de salata verde
Mod preparare: Morcovul, patrunjelul, ceapa si usturoiul se taie fin si se pun la fiert cu apa 1/2 ora; se strecoara, aruncandu-se zarzavatul. \Intre timp se freaca galbenusurile cu faina, smantana, sarea si otetul, ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Budinca cu clatite
Mod preparare: Dizolv drojdia in juma de cana de apa calduta si adaug un praf de sare si o pun in faina sa dospeasca un pic.Dupa ce a dospit adaug zahar vanilat, zaharul, ouale, coaja de lamaie razuita, amestec ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Cozonac
Mod preparare: Separa ouale, albus de galbenus. Galbenusul se amesteca cu o cescuta de lapte cald, se adauga zaharul, se omogenizeaza bine pana se topeste zaharul.Se toarna faina sarea, se framanta, intre timp ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Lasagne cu sos Bolognese
Mod preparare: Ceapa , usturoiul si morcovul se curata. Ceapa se taie marunt cubulete, morcovul se da pe razatoarea cu gauri mici iar usturoiul se preseaza.In putin ulei calim ceapa, morcovul si usturoiul( se ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore