Retete culinare care contin lapte

Cornulete cu nuca
Mod preparare: Se pune drojdia la dospit cu putin zahar, apa calduta si faina. Se pun intr-un castorn restul de ingrendiente si se adauga drojdia crescuta framantandu-se un aluat. Se lasa la dospit acoperi ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 15 minute
Panna Cotta
Mod preparare: Punem gelatina in laptele receFrisca si zaharul se pun intr-un ibric si se lasa la foc mic pana se incalzesc.Cand sunt caldute, se adauga peste frisca si zahar, gelatina cu laptele si esentele, se ...
Complexitate: Mica
Durata: 10 minute
Colac cu fructe
Mod preparare: Drojdia se dizolva in apa calda, impreuna cu sarea, zaharul si se pun peste faina. Se adauga ouale battue, laptele cald si untul topit si se framanta aluatul pana nu se mai lipeste. La ...
Complexitate: Mica
Durata: 3 ore
Tort cu crema mascarpone
Mod preparare: Blat: Ouale se mixeaza cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Se adauga zaharul si se mixeaza pana devin albicioase la culoare. Se adauga faina amestecata cu praf de copt si ...
Complexitate: Mica
Durata: 3 ore
Tort de ciocolata cu frisca si mandarine
Mod preparare: Pentru blat: Se freaca untul cu zaharul, se adauga ouale, ciocolata topita, zaharul vanilat si sarea, apoi se amesteca compozitia cu telul, timp de 15-20 de minute, intr-un vas pe care il tineti ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Mini tarte cu fructe (pere)
Mod preparare: Un desert foarte potrivit pentru weekend sau pentru o seara cu fetele cand vreti sa va impresionati prietenele cu talentul vostru culinar.Incepem asadar cu aluatul pentru tarta si pentru asta amesteca ...
Complexitate: Medie
Durata: 3 ore
Chec marmorat
Mod preparare: Untul se freaca spuma cu zaharul, se adauga galbenusurile, un varf de sare si faina putin cate putin (sa nu se formeze cocoloase), si cate putin lapte. Albusurile batute spuma se incorporeaza la ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Tarta de caise
Mod preparare: Se scot samburii fructelor si se presara cu putin zahar. Galbenusurile se bat impreuna cu zaharul pana devin o pasta omogena. Se adauga uleiul, apoi praful de copt stins in lapte. Se ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Crema de zahar ars
Ingrediente: zahar, oua, lapte,
Mod preparare: 125 g de zahar se caramelizeaza la foc mic intr-un vas pentru cuptor de 2 l. Se lasa vasul la racit. Intre timp se amesteca 5 linguri de zahar cu 5 oua intregi, zaharul vanilinat iar apoi ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Budinca de clatite cu carne
Mod preparare: Se pune carnea tocata cu ceapa taiata si bucata de unt intr-o cratita, se acopera si se lasa sa fiarba in sucul ei, amestecand din cand in cand. Se sareaza si se pipereaza. Se asteapta pana ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute