Retete culinare care contin lapte

Ciorba de Paste
Mod preparare: Costitele se parlesc la foc pentru a se arde parul ramas dupa care, impreuna cu organele, se taie bucati potrivite, se spala, se lasa in apa cu otet cca 2 ore.Se scurg de apa si se pun la calit in ule ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Budinca cu fidea si stafide
Mod preparare: Se fierbe fideaua in lapte, se adauga branza de vaci, stafidele, mierea, zaharul vanilinat, un ou, coaja de lamaie (dupa ce se ia fideaua de pe foc si se lasa putin la racit).Se toarna compozitia ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Tarta cu ciuperci
Mod preparare: Se curata ciupercile si se taie bucati mai mari. Se-ntinde aluatul, se-mbraca cu el o forma de tarta (diametrul 24 cm), se-nteapa din loc in loc cu furculita si se coace circa 20 de minute in ...
Complexitate: Mica
Durata: 25 minute
Supa-crema de varza de Bruxelles
Ingrediente: varza, ceape, faina, unt, sare, lapte,
Mod preparare: Se alege varza tinara, proaspata si se curata de foile galbene. Se fierbe in apa clocotita varza cu ceapa. Se trece prin sita, se adauga zeama in care au fiert, laptele, faina si sarea. ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Prajitura Noire
Mod preparare: Topiti 75 gr unt la temperatura mica. Zdrobiti biscuitii intr-un robot de bucatarie.Amestecati cu untul. Tapetati o tava cu capacitatea de 500 g, cu folie adeziva si adaugati amestecul de ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Salau bonne femme
Mod preparare: Curatati ceapa si patunjelul si tocati-le marunt.Ungeti o tava de iena incapatoare cu unt.Apoi punem ceapa si presaram 1 lingura de patrunjel.Taiati ciupercile in sferturi sau jumatati in functie de ...
Complexitate: Mica
Durata: 50 minute
Copane de pui pane
Mod preparare: Pulpele spalate se freaca cu sare, piper si boia. Se amesteca ouale cu laptele. Separat se amesteca faina, busuiocul si pesmetul. Se trec copanele de pui prin ou si apoi prin ...
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute
Tort de ciocolata cu fructe
Mod preparare: Porniti cuptorul cu circa 10 minute inainte de a coace. Tapetati cu hartie pergament fundul unei forme pentru copt blaturi, cu diametrul de circa 20 cm, in care veti coace bezeaua. Bateti ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Saratele cu cascaval si seminte
Ingrediente: cascaval, unt, lapte, drojdie, zahar, sare,
Mod preparare: Razi cascavalulsiilamescteci cu un praf de sare fina, cu faina, oul, o lg de seminte de in si untul taiat bucatele. Framanti bine, pana cand se obtine un aluat uniform, consistent si destul de ...
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute
Tacopaj
Mod preparare: Aceste cantitati sint pentru 4-6 portii. Aluatul: Se amesteca rapid faina, sarea si untul in bucatele cu varful degetelor intr-un castron pana se fac ca niste firmituri. Se adauga parmezanul ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora