Retete culinare care contin lapte

Lapte de pasare cu cirese
Mod preparare: Se sparg ouale si se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se pun la rece, pana ce se prepara crema. Se amesteca bine galbenusurile cu 50 g de zahar, pana ce se obtine o crema (alba s ...
Complexitate: Mica
Durata: 25 minute
Tort de banane necopt
Mod preparare: Intr-o cratita se amesteca 3 albusuri, 3 galbenusuri, 200 g zahar, 3 linguri faina pana se omogenizeaza.Se pun pe foc si se fierbe pana se ingroasa ca o smantana.Se ia de pe foc si se pune gelatina ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Cabana
Mod preparare: Ingredientele de la blat se framanta toate la un loc si se imparte aluatul in doua parti. Dintr-o parte se fac doua foi care se taie in trei pe lungime egale, cat este inca calda foaia. In ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Croissant cu ciocolata si caramel
Mod preparare: Pentru aluat, amesteca apa calduta cu zaharul pana cand s-a dizolvat apoi adauga drojdia uscata si amesteca iar.Lasa sa stea 10 minute la temperatura camerei.Intr-un vas pune faina.Intr-un bol, bate ...
Complexitate: Medie
Durata: 3 ore
Ciorba bulgareasca
Mod preparare: Cartofii, ceapa si ardeiul iute se inabusa in ulei cu 100 ml de apa, se adauga boia de ardei, sare, cca 3,5 l de apa si se fierbe totul 20 mn.Se adauga rosiile , laptele si se continua fierberea inca ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Deliciu cu banane
Mod preparare: Untul se pune la topit pe foc mic, apoi se pun bananele rupte in doua. Bananele sunt gata cand se inmoaie pana aproape de mijloc. Ciocolata se pune la topit cu laptele. Cand ciocolata ...
Complexitate: Mica
Durata: 15 minute
Clatite ca la mama acasa
Mod preparare: Intr-un bol cu peretii inalti,punem ingredientele. Laptele, oul, zaharul, zaharul vanilat, sarea si faina jumate si mixam cu robotul vertical, apoi adaugam si restul de faina si mixam din nou bin ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Merlan cu branza
Mod preparare: Pestele, pe care s-a presarat sare, se prajeste in unt intr-o tigaie. Pe el se presara branza si se stropeste cu laptele. Se acopera tigaia si se lasa sa fiarba 5 minute. Se taie ...
Complexitate: Mica
Durata: 15 minute
Prajitura rapida
Ingrediente: margarina, zahar, oua, amoniac, lapte, arome, faina,
Mod preparare: Margarina se freaca cu zaharul, se adauga galbenusurile apoi amoniacul dizolvat in lapte, aromele si apoi faina. Aluatul se imparte in 4 se fac foi si se coc pe fundul tavii, ca sa nu se unfle ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora