Retete culinare care contin lapte

Acoperis de casa
Mod preparare: Faina, untura si zaharul se amesteca si se adauga ouale, laptele, praful de copt stins cu zeama de lamaie, si cele 3 linguri de miere de albina topite.Totul se amesteca bine pana se omogenizeaza. ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Faguri
Ingrediente: oua, zahar, untura, lapte, amoniac, faina, ciocalata,
Mod preparare: Se amesteca toate ingredientele, iar faina se pune putin cate putin pana va iesi ca la chec.Se incinge forma si se pun doua gramajoare cu lingurita sau se pune compozitie in toata forma.Se intorc si p ...
Complexitate: Medie
Durata: 2 ore
Musaca de dovlecei
Mod preparare: Dovleceii se curata, se taie felii, se fierb in apa cu sare si se scurg. Carnea fiarta se pune in straturi. Deasupra se stropeste cu ulei si se presara mararul verde tocat, apoi se acopera ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Negresa cu glazura de ciocolata
Mod preparare: Se pune zaharul si cacao intr-o cratita, se amesteca bine apoi se adauga laptele, se pune cratita pe foc si se amesteca pana incepe sa fiarba si zaharul s-a topit. Se adauga untul taiat cubulete ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 10 minute
Milkshake cu capsuni si inghetata de fructe de padure
Mod preparare: Se pun capsunile in blender, iar apoi se paseaza.Se adauga laptele si se omogenizeaza.Intre timp pregatim frisca si ornam paharele, pe interior, cu sos de ciocolata. Punem inghetata in pahare si ...
Complexitate: Mica
Durata: 15 minute
Inghetata de cacao
Ingrediente: lapte, oua, zahar, cacao, frisca, zahar vanilat,
Mod preparare: Ouale se freaca cu zaharul si se amesteca cu laptele, apoi se fierbe compozitia la foc potrivit, amestecand continuu. Dupa ce se ia vasul de pe foc, se adauga zaharul vanilat si se lasa sa se ...
Complexitate: Mica
Durata: 5 ore
Salata de heringi cu mere
Mod preparare: Asezati fileurile de heringi intr-un vas adanc, turnati peste ele laptele, acoperiti-le cu o folie de plastic si tineti-le 12 ore la frigider.A doua zi puneti whisky-ul pe foc, ca sa se evapore ...
Complexitate: Mica
Durata: 25 minute
Cozonac
Mod preparare: Se amesteca zaharul cu laptele, coaja rasa de lamaie si esenta de vanilie se incalzesc putin.Se face maiaua: drojdia amestecata cu laptele si 3-4 linguri de faina, se lasa la dospit.In lighean se cern ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Trenulet
Mod preparare: Ouale trebuie se fie la temperatura camerei pentru a obtine o spuma cat mai tare.Se separa galbenusul de albus si se bate bine albusul, in care se pune un praf de sare.In albusul batut, se pun pe ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Prajitura de sarbatoare din Franta
Mod preparare: Faceti aluatul (e ca de cozonac) si lasati-l sa se odihneasca o noapte la rece (eu l-am pus in frigider).A doua zi, framantati iar aluatul si il asezati in 2 forme rotunde cu diametrul de 28 cm.  ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora