Retete culinare care contin lapte

Crema de zahar ars
Ingrediente: oua, faina, zahar, sare, lapte, zahar vanilat,
Mod preparare: Se fierbe laptele cu zaharul vanilat si putina sare, apoi se lasa sa se raceasca.Intr-un castron mai mare se bat ouale intregi cu cele 5 linguri de zahar.Se bat pana ce amestecul creste si devine ca ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Prajitura cu blat din albusuri
Ingrediente: oua, zahar, faina, otet, lapte, margarina, frisca, ness, cacao,
Mod preparare: 10 albusuri se bat spuma cu 300 g zahar, 2 linguri faina si 2 linguri otet. Blatul obtinut se intinde in tava de la cuptor (tava mare, de friptura) si se da la copt.
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute
Croissants
Ingrediente: faina, sare, lapte, zahar, drojdie, unt, oua,
Mod preparare: Untul se lasa sa se inmoaie, se pune intr-o punga curata, se modeleaza in forma de dreptunghi cu grosimea de un deget si se da la frigider. Din faina, drojdie, lapte, sare si zahar se modeleaza ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Biscuiti din albus
Ingrediente: faina, zahar, oua, lapte, coaja de lamaie, sare,
Mod preparare: Se amesteca intr-un castron faina, zaharul, sarea, laptele si coaja de lamaie pina se omogenizeaza. Se adauga albusurile batute spuma, cu care se amesteca usor. Se pune compozitia intr-un ...
Complexitate: Mica
Durata: 35 minute
Budinca de gris cu zahar ars
Ingrediente: lapte, gris, zahar, oua, unt, coaja de lamaie,
Mod preparare: Se fierbe in clocote laptele cu 6 linguri zahar si coaja de lamaie, se adauga grisul in ploaie, amestecand tot timpul cu telul. Cand grisul s-a umflat se lasa sa se raceasca si se adauga untul, ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Vinete prajite
Ingrediente: vinete, lapte, faina, ulei, sare,
Mod preparare: Vinetele le taiem in rondele de cca 1/2 centimetru le spalam si le punem intr-un castron cu apa si sare timp de 1 ora.Apoi le scoatem si le scurgem de apa bine, bine pe un servet de bucatarie.Punem ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 25 minute
Chec cu trei culori
Mod preparare: Se freaca zaharul cu galbenusurile, se adauga margarina taiata in bucatele, apoi incetul cu incetul se adauga laptele.Se adauga faina, coaja de lamaie rasa si bicarbonatulSe unge o forma de chec, se ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Costita afumata cu ciuperci
Mod preparare: Ciupercile curatate si taiate se inabusa impreuna cu costita taiata cuburi. Se amesteca cu un sos alb. Se adauga cascavse gusta de sare. Se rumeneste intr-un graten.
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Melci cu budinca
Mod preparare: Se dizolva drojdia in lapte cu o lingura de zahar si 2 linguri de faina, se lasa sa stea10 minute.Oul se bate putin, se amesteca cu uleiul, zaharul, sarea, zaharul vanilat.Se pune peste drojdie o ...
Complexitate: Mica
Durata: 3 ore
Acoperis de casa
Mod preparare: Faina, untura si zaharul se amesteca si se adauga ouale, laptele, praful de copt stins cu zeama de lamaie, si cele 3 linguri de miere de albina topite.Totul se amesteca bine pana se omogenizeaza. ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora