Retete culinare care contin lapte

Gogosele de cartofi
Ingrediente: cartofi, oua, sunca, grasime, lapte, faina, sare,
Mod preparare: In laptele fiert si racit se dizolva drojdie de bere. Se amesteca apoi cu putina faina, se adauga cartofii fierti si dati prin masina de carne, sare, 1-2 oua. Se framinta bine si se face o ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Sos cu hrean si oua
Mod preparare: In uleiul fierbinte se pune usturoiul tocat, imediat faina, se amesteca de doua ori dupa care se adauga apa rece cate putin sa nu se faca cocoloase, apoi hreanul si un pic de sare, se fierbe putin si ...
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute
Tort diplomat
Mod preparare: Se bate frisca , adaugand zaharul praf ,zaharul vanilat si intaritorul de frisca. Se prepara si crema de vanilie cu lapte,potrivit instructiunilor de pe plic. Se adauga crema in jumatate din ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Prajitura cu caise si mac
Mod preparare: Se cerne faina. O lingura de zahar, drojdia sfaramata, 75 ml lapte caldut se amesteca. Se adauga faina si se lasa 30 min la dospit. 2 linguri zahar, 100 g unt moale, 2 oua, restul de lapte ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 20 minute
Tort crocant cu crema de vanilie si visine
Mod preparare: Pentru crema, se prepara pudding-ul comform intructiunilor de pe ambalaj cu 1,2 litri lapte si 50 gr zahar.Se lasa sa se raceasca la temperatura camerei apoi se da la rece.Se incalzeste cuptorul la 13 ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Chec alb cu nuci, rahat si stafide
Mod preparare: Se bat ouale cu zaharul, se adauga laptele, apoi uleiul si se amesteca bine. Se pune bicarbonatul si la urma faina putin cate putin. Nucile, rahatul si stafidele se tavalesc prin faina, se ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Supa crema de cartofi
Mod preparare: Se spala oasele, se sparg in lungime cu satarul si se aseaza intr-o oala cu apa la foc impreuna cu ceapa. Se lasa sa se fiarba 2-2 1/2 ore, dupa care se strecoara. Se topesc 3/4 din grasime ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore si 55 minute
Crema de unt cu coniac
Ingrediente: unt, zahar pudra, lapte, vanilie, coniac,
Mod preparare: In loc de lapte condensat se vor lua 275 gr. lapte proaspat integral si 50 gr. zahar si se va fierbe pana cand raman 100 gr. Untul se freaca si se bate spuma, se adauga praf de vanilie, coniac sa ...
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute
Taitei cu lapte
Ingrediente: lapte, 60 g taietei, zahar vanilat,
Mod preparare: Cand laptele clocoteste se pun taietei in forma de ploaie, amestecand mereu cu lingura sa nu se lipeasca unii de altii. Taietei se lasa la fiert cca 10 min , amestecand din cand in cand.  ...
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute
Paste cu tocanita de ciuperci
Mod preparare: Intr-o cratita se pune apa la fiert cu putina sare si ulei si cand clocoteste apa si pun pastele, cand sunt fierte se pun intr-o strecuratoare si se clatesc cu apa rece si se lasa sa se scurga de apa ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora