Retete culinare care contin lapte

Prajitura de casa cu branza
Mod preparare: Se bate separat galbenusul de albus, apoi se amesteca impreuna.Se adauga zaharul si se bate pana se topeste.Laptele cald se pune putin cate putin si se amestecala fel si uleiul si iar se amesteca.Se ...
Complexitate: Mica
Durata: 25 minute
Tort diplomat
Mod preparare: Ouale batute intregi cu zahar se adauga in laptele cald aflat pe foc, se amesteca pana se ingroasa, ca o ciulama se lasa la racit.Gelatina se pune la inmuiat intr-o cana cu apa, se lasa 10 min apoi ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Cascaval la capac
Ingrediente: cascaval, untdelemn, lapte, faina,
Mod preparare: Cascavalul se taie in felii de 1 1/2 cm grosime. Feliile se inmoaie in lapte, se trec bine prin faina, apoi inca o data abundent prin lapte si faina (prin lapte se trec ca sa se lipeasca mai ...
Complexitate: Mica
Durata: 25 minute
Crema de bostan cu branza de oaie
Mod preparare: Se taie prazul in bucati subtiri iar bostanul in bucati potrivite.Se condimenteaza si se acopera cu apa.Se lasa la fiert pana se inmoaie ingredientele dupa care se adauga aproape toata branza de oaie ...
Complexitate: Mica
Durata: 28 minute
Paste cu ton
Mod preparare: Pastele se pun la fiert in apa cu sare. In tigaie se pune putin ulei, se taie ceapa marunt, se lasa putin la prajit, se adauga pasta de rosii, tonul, smantana si laptele. Pastele, dupa ce ...
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute
Crema braziliana
Mod preparare: Se pune la fiert 3/4 de litru de lapte cu o jumatate baton de vanilie si 4 linguri de zahar. Cum a dat in clocot se da deoparte si se adauga 2 linguri de cafea concentrata. Intre timp se ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore si 25 minute
Sarlota cu mere
Mod preparare: Merele se curata de coaja si se taie felii. Intr-un vas de iena in care am pus folie de aluminiu (sau mai simplu intr-o forma de tort cu peretii detasabili) se pun merele taiate felii impreuna ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Vinete picante in aluat de clatite
Ingrediente: vinete, ou, branza, cascaval, lapte, faina, condimente,
Mod preparare: Vinetele se taie rondele, se oparesc si scurg de apa. Dupa ce se racesc, se tavalesc prin faina si se prajesc in ulei. Se scot pe o farfurie si se lasa sa se racoreasca un pic.Separat, se ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Prajitura desteapta
Ingrediente: lapte, zahar vanilat, ou, faina, zahar,
Mod preparare: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat cu putina sare si o parte din zahar(3-4 lg.)Galbenusurile, zaharul si vanilia se amesteca bine apoi se pune faina si treptat laptele sa nu s ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Clatite cu crema de branza
Mod preparare: Facem aluatul de clatite si le pregatim intr o tigaie antiaderenta, modul ideal fara ulei. Intre timp preparam si crema de branza. Amestecam toate ingredientele bine si lasam deoparte.De ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute