Retete culinare care contin lapte

Panna cota
Ingrediente: panna cotta, lapte, smantana,
Mod preparare: Intr-un vas se amesteca smantana cu laptele si se pun pe foc pana incep sa fiarba. Se ia vasul de pe foc, se adauga continutului plicului cu mix pentru Panna Cotta si se amesteca pana la ...
Complexitate: Mica
Durata: 4 ore si 10 m
Omleta cu crema de castraveti
Mod preparare: Bateti ouale cu laptele si adaugati sarea, piperul si curry-ul, amestecand bine. Puneti sa se incinga intr-o tigaie o lingura de ulei, turnati ouale si lasati-le sa se prajeasca 10 minute pe foc ...
Complexitate: Mica
Durata: 15 minute
Supa de cartofi
Mod preparare: Se pun la fiert cu 1 litru apa cartofii curatati, spalati si taiati bucati mici, impreuna cu ceapa si prazul taiate marunt si un praf de sare. Se lasa pe foc pana ce cartofii se sfarama. Se ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
CHEC FESTIV
Mod preparare: Se amesteca 3 ou intregi cu 1 cana de zahar si 1 pachet de praf de copt.Apoi se pune treptat 1 cana de lapte, 1 cana de ulei, coaja rasa de la o lamaie, 2 pachete de zahar vanilat si 3 cani de faina ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Cozonac moldo-ardelenesc
Mod preparare: Reteta de cozonac este testata si verificata de-a lungul timpului, baza retetei porneste de la Iasi, de la mama si ulterior eu am adaptat-o si imbunatatit-o conform preferintelor familiei mele. Deci ...
Complexitate: Mica
Durata: 3 ore si 30 m
Cozonac Rosenkranz
Mod preparare: Cele 10-12 linguri zahar se pun intr.o cratita si se caramelizeaza atentie sa nu se arda si se captuseste fundul si peretii cratitei. Se lasa la racit.trecem la framantarea aluatului: intr-un castron ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 m
Inghetata de vanilie cu zmeura si caramel
Mod preparare: Intr-un vas puneti pe foc laptele cu vanilia si incalziti puternic, pana aproape de punctul de fierbere.Separat frecati galbenusurile cu zaharul pana ce amestecul se deschide la culoare si are un ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 20 m
Tort cu crema si visine
Mod preparare: Se bat albusele cu mixerul se adauga treptat zaharul pana devine o spuma tare.Se adauga galbenusele si se continua cu mixerul la o putere mai mica, se adauga uleiul, cacao, faina si amidonul.Se unge ...
Complexitate: Mica
Durata: 50 minute
Sarmalute cu branza
Mod preparare: Chifla se moaie in lapte. Varza se opareste. Ceapa se amesteca cu brinza, cimbru , ou, painea stoarsa, fasole, se aseaza pe frunze si se ruleaza sarmalele. Ruladele se pun intr-o cratit ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 20 m