Retete culinare care contin lapte

Tort cu fructe si piscoturi
Mod preparare: Zaharul si ouale intregi se bat cu mixerul pana se omogenizeaza compozitia care se adauga peste 250 ml lapte intr-o cratita si se dau la foc. Gelatina se dizolva in restul de lapte (eu le mai ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Oua florentine
Mod preparare: Spalati bine spanacul, rupeti-i coditele si tineti-l 3 minute in apa clocotita cu sare. Scurgeti-l, presati-l intre palme si tocati-l mai mare cu un cutit. Lasati-l sa se inabuse putin in ...
Complexitate: Mica
Durata: 25 minute
Tort de biscuiti
Mod preparare: Se prepara crema dupa instuctiunile de pe plic, biscuitii se inmoaie in lapte si se aseaza pe o tava (2 straturi).Se adauga crema, se continua pana se termina crema si biscuitii.Ultimul strat trebie s ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Dovlecei prajiti
Ingrediente: dovlecei, untura, faina, lapte, sare,
Mod preparare: Se rad dovleceii de coaja si se taie fie in lung, fie rotund in felii de o jumatate centimetru grosime. Sa nu se sareze inainte de a fi pusi la prajit. Se infierbanta untura. Pentru ca ...
Complexitate: Mica
Durata: 15 minute
Placintele cu ciuperci
Mod preparare: Se prepara aluatul de placintele din faina, lapte si oua, la care se adauga putina sare si frunzulite de cimbru taiate cu foarfeca.Se taie ciupercile in 4. Ceapa, curatata, se taie marunt si se ...
Complexitate: Mica
Durata: 25 minute
Tarta cu zmeura
Mod preparare: Se separa ouale. Galbenusurile se bat cu 4 linguri apa calda si 75 g zahar pana nu se mai simte zaharul. Albusurile se bat spuma cu 4 linguri apa rece si 100 g zahar, pana zaharul se ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 35 minute
Gogosi
Mod preparare: La inceput se prepara maiaua din 2 linguri de zahar, drojdie, 2 linguri de faina amestecate cu apa calduta si un praf de sare ca sa obtineti un aluat foarte subtire, ca si cel de clatite.  ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Budinca de mere
Ingrediente: unt, mere, ou, zahar, lapte,
Mod preparare: Merele se curata si se taie felii subtiri. Se ia painea alba, se taie felii subtiri si se inmoaie in unt topit si se aseaza intr-o forma unsa cu unt, alternand un rand de paine si un rand de mere ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
RULADA DE VINETE
Mod preparare: Vinetele curatate si spalate se taie pe lungime, in felii groase de 1/2 cm. Se prajesc pe ambele parti in ulei si se lasa la racit.Carnea tocata se amesteca cu 2 oua, sare, piper, boia, usturoi, ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
CREMES
Ingrediente: foi de cresmes, lapte, zahar, vanilii, ou, faina,
Mod preparare: Intr-o cratita pui galbenusurile cu zahar si faina, se dizolva cu lapte caldut si se fierbe. Se amesteca incontinuu, se da deoparte. Albusurile se bat spuma tare si se amesteca cu ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute