Retete culinare care contin lapte

MUSACA DIN PIEPT DE PUI  CU LEUSTEAN
Mod preparare: Cartofii cruzi se taie rondele si se pun in forma unsa cu unt.Peste ei se presara delikat.Ceapa calita usor plus ketchup se lasa un pic la racorit si se toarna peste pieptul de pui dupa care adaugam ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Clatite
Ingrediente: faina, ou, lapte, praf de sare, zahar, unt, dulceata,
Mod preparare: Se pune intr-un castron faina, se face loc la mijloc si se sparg ouale, se adauga sarea, zaharul si laptele. Se bate totul bine cu o furculita pana se desfac toate cocoloasele.Se mai adauga 2 ...
Complexitate: Mica
Durata: 15 minute
Inghetata vanilata
Ingrediente: smantana, sare, zahar vanilat, ou, zahar, lapte,
Mod preparare: Intr-un castron, se bat ouale cu zaharul, sarea, zaharul vanilat, pana cand zaharul este complet topit. Se adauga apoi laptele si se pune castronul la bain-marie, amestecand continuu pana cand ...
Complexitate: Mica
Durata: 50 minute
Painici gustoase si sanatoase
Mod preparare: Drojdia se prepara impreuna cu laptele caldut si zaharul. Se amesteca in faina pregatita intr-un vas, cu taratele, apa, uleiul, semintele de in pisate si sarea (dupa gust). Se framanta ...
Complexitate: Mica
Durata: 3 ore
Tocanita din piept de pui
Mod preparare: Se pune ceapa la calit in ulei de masline intr-o cratita de fiert subpresiune.Cand ceapa devine sticloasa se adauga boia de ardei si carnea de pui; se mai lasa 4-5 minute .Se adauga apa numai cat sa ...
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute
Halva turceasca
Ingrediente: faina, lapte, zahar, nuci, grasime, untura,
Mod preparare: Se incinge grasimea, se pune faina si se prajeste pana ce capata o culoare mai inchisa (fara sa fie arsa).Se stinge cu laptele clocotit, in care s-a dizolvat zaharul. Se amesteca mereu ca sa nu ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 20 minute
Briose
Mod preparare: Se mixeaza cele 3 oua cu zaharul si un praf de sare.Intr-un castron mai mare punem in laptele caldut drojdia pentru a se dizolva.Acest lichid, il punem peste spuma de ou cu zahar, impreuna cu ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Perisoare cu smantana in sos alb
Ingrediente: orez, lapte, boia, smantana, grasime, faina,
Mod preparare: Din tocatura de carne se fac perisoare potrivit de mari ca o nuca, se tavalesc prin faina si se prajesc in untura incinsa. Se scot intr-o cratita. Separat se face un rantas din untura sau ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Supa-crema de dovlecei
Ingrediente: dovlecei, lapte, faina, unt, sare,
Mod preparare: Dovleceii, curatati si taiati bucati, se fierb in apa cu sare si se dau prin sita. Se amesteca cu faina desfacuta in lapte, cu apa in care au fiert, si se fierb inca 10-20 minute.
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
CREMA DE ZAHAR ARS
Ingrediente: zahar, lapte, ou, esenta de rom,
Mod preparare: Se pune laptele la fiert. Intre timp se pune 250g de zahar intr-o cratita pe foc la topit, dupa ce s-a topit zaharul luati cratita de pe foc si incepeti sa invartiti de ea pana ce se raceste zaharul s ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute