Retete culinare care contin lamaie

Negresa cu cocos
Mod preparare: Se amesteca toate ingredientele solide (zaharul, cacaoa, nuca de cocos si coaja de lamaie).Se pune apa intr-un castron.Se adauga aromele (esenta de rom, vanilie...) si uleiul si se mixeaza cu ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 m
MACROU  LA CUPTOR CU SOS ALB
Mod preparare: Macroul se curata de intestine, se taie capetele, marginea cozii si se spala bine.Se zvanta si se sareaza.Separat intr-o tava sau vas de yena se toarna putin ulei de masline sau de care aveti,se pun ...
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute
Cocktail cu vin rosu si visinata
Ingrediente: sec, visinata, sprite, afinata, lamaie,
Mod preparare: Se amesteca vinul cu visinata, sprite si afinata.
Complexitate: Mica
Durata: 5 minute
Chiftelute cu somon
Mod preparare: Somonul se sareaza, pipereaza, se stropeste cu zeama de lamaie si se lasa deoparte.Cartofii se curata, se taie cuburi si se pun la fiert in apa cu sare. Dupa ce au fiert se paseaza. Morcovul ...
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute
Sarlota de ciocolata cu nuca
Mod preparare: Se amesteca intr-un castron untul batut spuma cu zaharul, ciocolata topita si zaharul vanilat. Amestecul se freaca cu o lingura de lemn, pana se obtine o crema omogena.Nucile sau migdalele ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Icre negre frantuzesti
Ingrediente: icre negre, avocado, lamaie,
Mod preparare: Se curata fructul de avocado de coaja, ca si cartoful. Se sectioneaza fructul pe lung, pe jumate si se elimina samburele din mijloc. Se taie felii de-a lungul (circa 1 cm grosime).  ...
Complexitate: Mica
Durata: 15 minute
Costita Alentejana (Entercosto a Alentejana)
Mod preparare: Alentejo: Este o regiune a Portugaliei. La Sud se invecineaza cu Algarve, bucataria Alentejana este foarte apreciata in toata tara, fiind bogata in grau si vin, painea apare ca aliment principal ...
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute
Hamsii la cuptor
Mod preparare: Hamsiile se spala si se curata,ceapa se toaca pestisori, lamaia se taie rondele subtiri, pasta de tomate se dizolva in vin cu un praf de sare.Se unge o tava se pun hamsiile, se acopera cu ceapa, apoi ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Tort de kiwi cu branza
Mod preparare: Se unge cu grasime o forma de tort. Se piseaza fursecurile. Untul se topeste intr-o tigaie, se adauga praful de fursecuri, fulgi de cocos, scortisoara si nucsoara. Compozitia se asaza in ...
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute
Dulceata de caise verzi
Ingrediente: caise, zahar, apa, lamaie, zahar vanilat,
Mod preparare: Se spala fructele bine si se lasa la scurs. Apoi curatam pulpa de pe sambure cu ajutorul unui cutit in felii cat mai mari.Se tin feliile timp de 12 ore in apa rece, schimband apa de 4-5 ori. ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore si 3 mi