Retete culinare care contin frunze de dafin

Musaca greceasca
Mod preparare: Incalziti cuptorul la la 250 gradeC.  Prepararea carnii de umplere Incalziti o cratita adanca. Cand se incinge, adaugati carnea tocata si un pic de ulei, daca este necesar. E nevoie ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 m
Varza dulce cu carnati proaspeti
Mod preparare: Varza dulce se toaca mai mare.Se presara cu putina sare si se framanta putin cu mainile, ca sa se inmoaie.Intr-un ceaun sau vas de tuci se pune ceapa tocata la calit in 50 ml ulei, morcovii feliati ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Varza dulce cu piept de porc
Mod preparare: Varza dulce se toaca mai mare, se presara cu putina sare si se framanta putin cu mainile, ca sa se inmoaie.Intr-un ceaun sau vas de tuci se pune ceapa tocata la calit in ulei, morcovii feliati si varz ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Volovan acompaniat de crochete de piure
Mod preparare: Se pune puiul la fiert impreuna cu ceapa taiata in doua, foile de dafin si morcovul, nu uitand de pus sare.Se lasa la foc iute pana da in clocot. Se spumuieste si se da la foc mic cca. o ora, dup ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 m
Supa de legume
Mod preparare: Se pune uleiul cu ceapa intr-un vas si se lasa la microunde 3 minute, la putere maxima. Se adauga rosiile taiate bucati si se mai lasa la cuptor 10 minute. Se adauga restul ingredientelor ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Otet aromat pentru salate
Mod preparare: Ceapa se curata,se taie bucati,iar usturoiul curatat se taie feliute.Se pun intr-o sticla la macerat otetul impreuna cu toate ingredientele.Sticla se pastreaza la intuneric timp de 2 saptamani,dupa ...
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute
Gogosari dietetici (fara sare)
Mod preparare: Gogosarii se spala, se indeparteaza cotoarele si se taie felii sau se lasa intregi dupa gustul fiecaruia.Se pun la fiert toate ingredientele mai sus mentionate. Cand apa incepe sa fiarba se ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Friptura de vitel in vin
Mod preparare: O noua reteta din Turul Frantei care mi-a placut. E cam pe acelasi tipar, tot cu carne bucatele, faina si vin, dar este buna. Am incercat-o, cam asa faceam si eu inainte de o auzi la Eurosport, dar ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Ciuperci umplute
Mod preparare: Calim la foc mediu ceapa tocata, piciorusele de ciuperci taiate cubulete mici, rosia taiata marunt.Adaugam granulele de soia care au fost in prealabil inmuiate in apa fierbinte si apoi scurse bine, ...
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute
Fricassee de pui
Mod preparare: Se pun bucatile de la un pui frumos la fiert cu 1 litru de apa. Se adauga o ceapa, un morcov, mirodenii (cimbru, patrunjel, frunza de dafin) si sare. Se lasa sa fiarba inabusit. Deopart ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora