Retete culinare care contin franzela

Chiftele marinate
Mod preparare: Carnea slaba de porc sau, daca este mai grasa amestecata cu carne de vitel sau piept de pui, se trece de 2 ori prin masina de tocat, impreuna cu franzela, inmuiata numai o secunda in apa rece si bine ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 m
Supa cu cascaval
Mod preparare: Se pun in oala 25 g unt, apoi un rand de cascaval ras, unul de felii subtiri de paine veche, pana se termina materialul. Pe ultimul strat de branza se pun 25 g unt. Se toarna 3/4 l zeama de ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Budinca de visine
Mod preparare: Se curata visinile, se spala, se scot samburii si se lasa sa se scurga, se ia franzela si se inmoaie in laptele care s-au adaugat ouale si zaharul.Intr-un vas jena uns cu unt si tapetat cu pesmet se ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Chiftelute cu carne de vaca
Mod preparare: Se da carnea de vaca prin masina de tocat de 2-3 ori, impreuna cu felia de franzela, inmuiata si stoarsa. Se amesteca apoi cu oul, verdeata si sarea pana ce se omogenizeaza. Se formeaza ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 15 minute
Sandwitch-uri cu icre de Manciuria
Ingrediente: franzela, icre, unt, sare,
Mod preparare: Peste feliile unse cu unt, se aranjeaza un strat de icre bob langa bob, lasand la marginea feliei o distanta de 1/2 cm. Marginea se garniseste cu unt. La fel se prepara si sandvisurile cu ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Ciorba de perisoare
Mod preparare: Se fierbe zarzavatul taiat marunt in apa cu sare si, cand este gata, se adauga perisoarele, orezul fiert, sucul de rosii si, la urma, leusteanul tocat. Perisoarele se prepara din carnea tocata, ...
Complexitate: Mica
Durata: 50 minute
Chiftele de cartofi cruzi
Ingrediente: cartofi, ou, franzela, sare, piper, ulei, usturoi, verdu,
Mod preparare: Se rad cartofii pe razatoare si se amesteca cu ouale. Se adauga felia de franzela muiata, stoarsa si zdrobita cu furculita (in loc de franzela, se poate lega compozitia cu doua linguri de fulgi d ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Budinca fiarta din branza de vaca
Ingrediente: branza, ou, unt, smantana, lapte, gris, franzela, sare,
Mod preparare: Se freaca untul spuma, se adauga branza data prin sita sau foarte bine sfaramata cu furculita, smantana, grisul, miezul de piine bine sfaramat, laptele si ouale bine batute. Se amesteca totul ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Sandwitch cu branza de vaci
Ingrediente: franzela, branza de vaci, rosii,
Mod preparare: Se intinde branza de vaci peste feliile de franzela, intr-un strat uniform. Se garniseste cu rosia taiata felii.
Complexitate: Mica
Durata: 7 minute
Oua umplute cu sos de smantana
Mod preparare: Se fierb ouale tari. Dupa ce s-au racit se curata si se taie in doua pe lung. Se scot cu atentie galbenusurile, se pun intr-un castron si se freaca cu untul, adaugand apoi galbenusul crud, ...
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute