Retete culinare care contin faina

Poganzli pentru seara de Craciun
Ingrediente: faina, ou, sare, mac, zahar, apa, vanilie, pesmet,
Mod preparare: Din faina, ou si apa se framanta un aluat ca pentru foaia de taitei. Se intinde o foaie mai groasa, cam de un deget; pe jumatate din ea se pun gramajoare de mac oparit cu apa fiarta cu zahar.&nbs ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Prajitura cu visine
Ingrediente: visine, zahar, ulei, ou, faina, lamaie rasa,
Mod preparare: Daca visinile sunt proaspete, se scot samburii, se pun intr-un vas, turnandu-se deasupra 2 linguri pline cu zahar tos. Se lasa cca 1 ora. Se separa ouale de albusuri, se bat albusurile ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Fasole verde scazuta cu cotlet
Mod preparare: Cotletul bine curatat de os si pielite se condimenteaza pe toate partile cu sare, piper, paprika si cimbru.Intr-o cratita (oala de fiert sub presiune) puneti 30 ml ulei si prajiti cotletul intreg pe ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 20 minute
Sos alb pentru carne fiarta
Ingrediente: faina, unt, carne, galbenus de ou,
Mod preparare: O lingura de faina se rumeneste usor cu o cantitate egala de unt, se subtiaza cu supa de carne strecurata, in care a fiert iepure de casa, gaina, carne de berbec sau de vitel si se fierbe la foc slab ...
Complexitate: Mica
Durata: 15 minute
Cascaval pane
Ingrediente: cascaval, faina, pesmet, oua, ulei, salata verde,
Mod preparare: Cascavalul se curata de coaja, se portioneaza, se trece prin faina, prin oua batute spuma, prin pesmet si apoi se introduce in vasul cu ulei infierbintat. In timpul prajirii se intorc bucatile pe ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Negresa cu gem
Mod preparare: Am amestecat cu mixerul toate ingredientele.Am pus prajitura la cuptorul preincalzit pentru 45 de min la foc mediu.Din 3 linguri de apa, 3 linguri de zahar, 3 linguri de cacao si 3 linguri de margarin ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Tarta
Mod preparare: Incingeti cuptorul la 175 grade C.Ungeti generos cu unt o forma de prajitura cu diametrul de 15 cm, captusiti-o cu hartie care nu absoarbe grasimea si puneti-o deoparte.Bateti ouale si zaharul ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Gogosi infuriate
Mod preparare: Se incalzeste laptele in care se pune drojdia si se lasa 5 minute, intr-un bol de plastic se pune faina galbenusurile,zaharul, zaharul vaniliat si sarea, se mesteca putin dupa care se adauga laptele ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Varza sferturi
Ingrediente: verze mici, faina, suc de rosii, marar, ulei,
Mod preparare: Varza se taie in sferturi; se inlatura cotoarele apoi fiecare bucata de varza se trece prin faina si se prajeste in ulei incins, la foc mic, pana se aureste,dar fara sa se arda. Se asaza apoi ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Saratele
Ingrediente: margarina, iaurt, drojdie, faina, oua, cascaval, sare,
Mod preparare: Se framanta margarina, iaurtul, drojdia, 1 ou, sarea si faina. Se intinde o foaie de 1 cm., se unge cu galbenus, se rade branza/cascaval, se taie bastonaşe şi se coc.
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute