Retete culinare care contin faina

Mere in halat
Mod preparare: Separati ouale, bateti albusul spuma cu un praf de sare. Mixati galbenusurile, zaharul, scortisoara, zaharul vanilat si adaugati in continuare apa si uleiul. Faina o adaugati la sfarsit cu ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Saratele cu chimen
Ingrediente: faina, unt, oua, lapte, smantana, sare, chimen,
Mod preparare: Se maesteca 1/4 kg. faina cu untul proaspat, se face loc la mijloc si se pune un ou, o lingura de lapte, o lingura nu prea plina de smantana si putina sare. Se framanta, apoi se lasa la rece sa se ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Tort de caise, pere, mere
Ingrediente: caise, unt, oua, zahar, faina, apa, frisca, mere, pere,
Mod preparare: Intr-o tava rotunda, care se unge cu unt se pun merele/perele curatate de coaja si samburi (pot fi intregi sau taiate in doua)sau caisele cu tot cu coaja dar fara samburi. Daca fructele sunt mai ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Foi cu crema de nuca
Mod preparare: Foi: Se amesteca toate ingredientele si se framanta putin si se imparte aluatul in trei si se coc foi pe dosul tavii.Pentru crema: se pune zaharul la topit, se adauga laptele si cand fierbe se pune ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Prajitura angelica
Mod preparare: Pe scurt trebuie sa facem 2 blaturi, unul simplu si unul cu cacao, apoi o crema de vanilie si o spuma de albus cu zahar pudra pentru ornament pudrata la final cu razatura fina de ciocolata.Blatul ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Amandina
Mod preparare: Pt blat: freci galbenusurile cu uleiul pe care-l pui ca la maioneza.Albusurile le bati spuma cu zaharul si apa.Pui galbenusurile peste albusuri, cacaoa si faina bine cernute si le amesteci pe ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 5 minute
File de salau pane
Ingrediente: salau, oua, faina, pesmet, ulei, piper, sare,
Mod preparare: Pestele, spalat curatat, taiat pe lungime, curatat de oase, se taie fileu, se trec prin faina, ou batut si pesmet.Se rumenesc pe ambele parti.
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Varza cu paste
Mod preparare: Varza se taie si se pune la desarat in apa. Ceapa se taie solzi si se caleste in ulei dupa care se adauga carnea macinata si se prajeste in continuare adaugandu-se condimente dupa gust.  ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Saratele de post
Mod preparare: Se framanta toate, se face un aluat potrivit de moale, se intinde o foaie, se unge cu ulei (in loc de ou ), se taie cu cutitul fasii lunguiete, se presara cu chimen (mac) si se coc.
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute
Clatite
Ingrediente: oua, faina, lapte, zahar vanilat, sare, ulei,
Mod preparare: Se amesteca cu mixerul, intr-un castron, faina si ouale. Treptat se adauga laptele si sifonul, amestecand continuu. Se adauga praful de sare si se amesteca pana capata consistenta unei ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute