Retete culinare care contin faina

Colac cu fructe
Mod preparare: Drojdia se dizolva in apa calda, impreuna cu sarea, zaharul si se pun peste faina. Se adauga ouale battue, laptele cald si untul topit si se framanta aluatul pana nu se mai lipeste. La ...
Complexitate: Mica
Durata: 3 ore
Tort cu crema mascarpone
Mod preparare: Blat: Ouale se mixeaza cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Se adauga zaharul si se mixeaza pana devin albicioase la culoare. Se adauga faina amestecata cu praf de copt si ...
Complexitate: Mica
Durata: 3 ore
Tort de ciocolata cu frisca si mandarine
Mod preparare: Pentru blat: Se freaca untul cu zaharul, se adauga ouale, ciocolata topita, zaharul vanilat si sarea, apoi se amesteca compozitia cu telul, timp de 15-20 de minute, intr-un vas pe care il tineti ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Mini tarte cu fructe (pere)
Mod preparare: Un desert foarte potrivit pentru weekend sau pentru o seara cu fetele cand vreti sa va impresionati prietenele cu talentul vostru culinar.Incepem asadar cu aluatul pentru tarta si pentru asta amesteca ...
Complexitate: Medie
Durata: 3 ore
Chec marmorat
Mod preparare: Untul se freaca spuma cu zaharul, se adauga galbenusurile, un varf de sare si faina putin cate putin (sa nu se formeze cocoloase), si cate putin lapte. Albusurile batute spuma se incorporeaza la ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Covrigei de casa
Ingrediente: faina, unt, oua, drojdie, smantana, chimen, zahar,
Mod preparare: Se face aluatul din ingrendientele prezentate fara sa se lase la dospit si se taie cu forma de covrigei, iar pe deaspura se dau cu ou si chimen si se pun la cuptor.
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Prajitura cu alune
Mod preparare: Se bat cu mixerul ouale , zaharul si zaharul vanilinat. Se adauga faina amestecata cu praful de copt, fulgii de ciocolata si alunele tocate. Se toarna compozitia intr-o tava unsa cu unt si ...
Complexitate: Mica
Durata: 55 minute
Snitel vienez
Mod preparare: Se pun in trei farfurii faina, oul batut si pesmetul. Se dau snitelele mai intai prin faina, apoi prin ou si la sfarsit prin pesmet, in asa fel incat sa fie bine acoperite, si se tin cel putin ...
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute
Tarta de caise
Mod preparare: Se scot samburii fructelor si se presara cu putin zahar. Galbenusurile se bat impreuna cu zaharul pana devin o pasta omogena. Se adauga uleiul, apoi praful de copt stins in lapte. Se ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Chiftelute speciale
Mod preparare: Ceapa se curata si se taie marunt, apoi se inabusa in ulei si se raceste. Carnea se curata, se taie felii si se trece, impreuna cu ceapa inabusita si racita, prin masina de tocat cu sita deasa. ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute