Retete culinare care contin faina

Anghemaht
Ingrediente: carne, grasime, faina, lamai, sare,
Mod preparare: Se prepara din carne de vitel, de miel sau de pui. Carnea taiata bucati se inabuse in grasime cu sare. Se adauga apa cat cuprinde si se lasa sa fiarba; cand carnea este bine fiarta, se ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Merdenele
Ingrediente: faina, sare, otet, apa, unt, branza telemea, gris,
Mod preparare: Din faina, sare, otet si apa se framanta un aluat elastic si nelipicios. Apoi se pune pe masa de lucru unsa bine cu ulei si se framanta cu podul palmei cam 15 min.Se imparte coca in bilute de ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Tort cu mere si crema de vanilie
Mod preparare: Se curata de coaja merele si se taie in sferuri sau cuburi. Se unge un vas (de iena)cu ulei, se pun merele si se presara cu 250gr zahar. Se dau la cuptor pana se inmoaie si se rumenesc ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Supa din cartofi
Mod preparare: Ceapa, morcovii, telina, varza, radacina de patrunjel si pastarnacul se inabusa in ulei cu 100 ml de supa de oase. Cand sunt fierti pe jumatate, se adauga legumele inabusite, boia de ardei, chime ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Pasca moldoveneasca
Mod preparare: Se amesteca intr-un vas toate ingredientele pentru pasca. Separat, se ia o tava care se unge cu ulei si se tapeteaza cu faina alba.Se ia 3/4 din aluat, se intinde bine in tava si se da la cuptor ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Crochete cu carne
Mod preparare: Pentru aluat se fierb cartofii, se macina, se amesteca cu oul crud si faina. Se intinde o foaie care se taie patrate. Se pune umplutura pe fiecare jumatate de patrat si se pliaza cealalta ...
Complexitate: Mica
Durata: 50 minute
Negrese de post
Mod preparare: Intr-un castron se toarna gemul, apa, uleiul, zaharul, cacao, bicarbonatul stins in zeama de lamaie sau otet de mere, puteti adauga dupa preferinta nuca, alune, stafide, nuca de cocos ,se amesteca bin ...
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute
Dovlecei nuferi cu curcan
Mod preparare: Tocati marunt ceapa, ardeiul gras (ciupercile) si radeti morcovii (pastrati 1/2 morcov pentru decor). Caliti in 30 ml ulei legumele tocate, adaugati verdeata tocata, orez si 100 ml bulion, ketchu ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore si 30 minute
Negresa cu cocos
Mod preparare: Topim ciocolata cu untul la foc mic.Stingem focul,adaugam tot zaharul si amestecam.Lasam la racit si cand compozitia este calduta adaugam ouale, pe rand,amestecand bine dupa fiecare.Adaugam si faina ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Tort de clatite si ciocolata
Mod preparare: Se amesteca ingredientele pt aluatul de clatite si se lasa in repaos 1 ora; se fac apoi clatitele(mi-au iesit 10)Crema: se pune gelatina la hidratat in apa rece. Laptele si coaja de portocala se ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute