Retete culinare care contin faina

Sos de visine
Ingrediente: visine, unt, faina, smantana, zahar, sare,
Mod preparare: Visinele se spala, se curata de codite si simburi, se fierb in putina apa, apoi se trec prin sita. Intre timp, intr-o craticioara, in unt incins, se caleste faina si cand s-a ingalbenit usor, se ...
Complexitate: Mica
Durata: 50 minute
Tacopaj
Mod preparare: Aceste cantitati sint pentru 4-6 portii. Aluatul: Se amesteca rapid faina, sarea si untul in bucatele cu varful degetelor intr-un castron pana se fac ca niste firmituri. Se adauga parmezanul ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Felii de piept de pasare cu sos de ciuperci
Mod preparare: Feliile de carne se sareaza, se pipereaza, se trec prin faina si se prajesc in untdelemn. In grasimea ramasa se caleste ceapa taiata pana cand devine sticloasa. Ciupercile taiate felii se ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Pui cu ardei copt
Mod preparare: Ardeii se coc.Ceapa se taie marunt si se caleste in unt. Se adauga faina si dupa 5 minute torni smantana si se lasa sa fiarba 10-15 minute.Carnea se rumeneste in ulei incins...Ardeii (copti si ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Prajitura Milky Way
Mod preparare: Pentru blat: Separati ouale, bateti albusurile spuma, apoi adaugati zaharul si bateti in continuare, adaugati galbenusurile, faina, praful de copt si cacao, amestecand usor.Coaceti aluatul ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Parizer pane
Ingrediente: parizer, oua, faina, ulei, pesmet, sare,
Mod preparare: Feliile de parizer se trec prin faina, ou batut si pesmet si se rumenesc in untura sau ulei pe ambele parti.
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Ciorba de cartofi cu carnati si galuste
Mod preparare: Se toaca ceapa marunt si se pune la foc impreuna cu carnaciorii si cartofii taiati cubulete.Cand s-a inmuiat ceapa si s-au rumenit carnaciorii se adauga boiaua si se stinge imediat cu apa.Se mai adaug ...
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute
Prajitura krantz
Mod preparare: Se prepara 2 blaturi de chec din : 10 oua, 250 gr faina, 250 gr zahar , praf de copt si 5 linguri ulei.Crema: se dizolva amidonul in 450 ml de lapte rece.250 gr zahar cu 450 ml lapte se pun pe fo ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Prajitura cu branza de vaci
Mod preparare: Pt coca: se amesteca ouale cu zaharul si laptele si se lasa sa se topeasca zaharul, intre timp se prepara branza.Apoi se adauga la coca uleiul, bicarbonatul, vanilia, romul si la capat faina. Se ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Conopida cu sos tartar
Mod preparare: Se pun intr-un castron galbenusurile si mustarul, se toarna uleiul putin cate putin, se amesteca cu lingura de lemn (sau cu telul) ca la maioneza si se pune la frigider.Se curata ceapa si se toaca ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute