Retete culinare care contin faina

Tort de mere cu nuca si frisca
Mod preparare: 6 linguri zahar se caramelizeaza in cratita in care vom pregati tortul.Dupa ce zaharul s-a caramelizat( nu se lasa prea mult ca prinde un gust amar) cu miscari de rotatie il intindem pe marginile ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 40 minute
Briose de ciocolata
Mod preparare: Intr-un vas la bain-marie se topesc untul si ciocolata apoi se lasa sa se raceasca putin.Intr-un alt vas se amesteca oul cu Caribbean Twist Shaken Pina Colada si untul cu ciocolata.Separat, se amestec ...
Complexitate: Medie
Durata: 40 minute
Tocana
Ingrediente: carne, untura, ceape, bulion, sare, piper, faina,
Mod preparare: Se alege carnea de la piept, mai grasa, sau carne cu coaste. Pentru 6 persoane ajung 1 1/4 kg. carne. Se taie carnea in bucati potrivite si se pune sa se rumeneasca cu o lingura de untura. ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Sufleu de ciuperci
Ingrediente: ciuperci, sare, piper, unt, faina, lapte, oua,
Mod preparare: Ciupercile curatate se trec crude prin masina de tocat, se amesteca cu sosul alb preparat dinainte, cu sare, piper, apoi se adauga albusurile spuma. Se pun intr-o forma unsa si se dau la cuptor l ...
Complexitate: Mica
Durata: 50 minute
File vita cu trufe negre
Mod preparare: Felia de carne se da prin faina si se pune la prajit in 50 gr . unt.Se rumeneste pe ambele parti apoi se flambeaza cu putin cognac sau brandy, se pune sare, piper si se continua rumenirea sub capac. ...
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute
Tort de ciocolata amaruie
Mod preparare: Incazleste cuptorul la 180 grade C.Unge cu grasime si tapeteaza cu faina o forma de tort dorita.Intr-un vas bate untul cu zaharul.Separat, bate albusurile spuma cu un praf de sare.Adauga ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Parjoale moldovenesti
Mod preparare: Se curata carnea de pielite si de vine si se da de doua ori prin masina de tocat impreuna cu franzela inmuiata si stoarsa, ceapa calita si verdeata. Se potriveste de sare si de piper, se adauga ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Ciorba de castraveti murati si carnati
Mod preparare: Cureti ceapa, o tai marunt si o calesti in untura, in oala in care vei pregati ciorba. Tai carnatii bucatele, castravetii cubulete sau rondele subtiri. Adaugi mai intai carnatii peste ceapa ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Gogosi spirale
Ingrediente: faina, lapte, drojdie, zahar, sare, ulei, zahar farin,
Mod preparare: Se framanta un aluat din ingredientele de mai sus dupa gust. Se lasa la crescut, apoi se portioneaza si se formeaza fitile care se impletesc. Dupa ce spiralele au crescut, se pun la prajit i ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Cascaval pane umplut cu garnitura de ciuperci prajite si sos de usturoi
Mod preparare: Mai intai se prepara casul : se taie 4 felii din cas mai subtiri cu atentie sa nu se rupa, se ung pe cate o parte cu unt, se aseaza o felie de sunca, iar cealalta felie unsa de cas se pune deasupra ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute