Retete culinare care contin faina

Prajitura Maria-Clara
Mod preparare: Se face un pandispan si se pune in tava tapetata cu foaie de talc evident unsa cu ulei pe ambele parti. Si anume,4 albusuri se bat spuma bine, cu 200gr zahar, se adauga galbenusurile si faina cu ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Clatite ca la mama acasa
Mod preparare: Intr-un bol cu peretii inalti,punem ingredientele. Laptele, oul, zaharul, zaharul vanilat, sarea si faina jumate si mixam cu robotul vertical, apoi adaugam si restul de faina si mixam din nou bin ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Prajitura rapida
Ingrediente: margarina, zahar, oua, amoniac, lapte, arome, faina,
Mod preparare: Margarina se freaca cu zaharul, se adauga galbenusurile apoi amoniacul dizolvat in lapte, aromele si apoi faina. Aluatul se imparte in 4 se fac foi si se coc pe fundul tavii, ca sa nu se unfle ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Tort cappuccino
Mod preparare: Pentru blat: Galbenusurile sa freaca cu zahar. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.Ciocolata se topeste cu untul si apoi o picuram calduta peste galbenusuri cate putin si amestecam bine ...
Complexitate: Medie
Durata: 45 minute
Budinca de branza de vaca
Ingrediente: branza, unt, oua, faina, sare,
Mod preparare: Se freaca untul spuma, se adauga brqnza data prin sita si galbenusurile unul cate unul. Se amesteca bine, se pune sare (dupa gust) si faina. Se unge cu unt o forma de budinca cu capac ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Prajitura cu lamaie
Mod preparare: Se spala lamaile si se da coaja pe razatoare. Se amesteca galbenusele cu ulei, coaja de lamaie, 100 g zahar, pana avem o masa cremoasa. Se adauga apoi faina, praful de copt, grisul si ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Rulouri cu peste
Mod preparare: Pentru sos: Se amesteca intr-un castron coaja rasa si zeama de lamaie cu menta si iaurtul, apoi se acopera si se pune sosul la rece pana cand se serveste.Pentru rulouri: Se incalzeste ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Sufleu de morcovi cu dovlecel
Mod preparare: Se incinge cuptorul la 200?C.Se ung cu putin ulei vase mici termorezistente a cate 300ml, sau unul mai mare.Se fierb morcovii in apa 30 minute, sau pana cand se inmoaie.Se zdrobesc cu furculita ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 20 minute
Tortul paradisului
Mod preparare: Se framanta un aluat din faina, zahar, un praf de sare, albus si unt. Se infasoara in folie si se da 30 min la rece. Se tapeteaza cu hartie fundul unei forme de tort se aseaza aluatul si se ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore si 30 minute
Biscuiti cu forme
Mod preparare: Se framanta un aluat din toate ingredientele. Trebuie sa fie destul de tare ca sa poata fi intins cu sucitorul pe planseta. Amoniacul se stinge in laptele cald. Aluatul se lasa la rece ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore