Retete culinare care contin faina

Pastravi cu migdale
Mod preparare: Se curata pastravii se spala si se taie aripioarele.Se sterge bine cu hartie absorbanta. Se tavalesc in faina amestecata cu piper, marar uscat si praf de mustar.Cu o pensula se pune suc de ...
Complexitate: Medie
Durata: 30 minute
Placinta cu prune(foarte rapida si usor de pregatit)
Mod preparare: Se bat ouale intregi,se adauga zaharul si se amesteca bine.Se adauga treptat uleiul, apoi laptele si coaja de lamaie.La urma se pune faina cernuta impreuna cu praful de copt.Se unge o tava cu ulei ...
Complexitate: Medie
Durata: 1 ora si 30 minute
Prajitura Greta Garbo simpla
Mod preparare: Se framanta aluatul si se lasa o ora la dospit.Se imparte in trei parti.Se intinde o foaie, se aseaza in tava, se unge cu marmelada si se presara cu nuca macinata si zahar.Se aseaza a doua foaie, ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore si 30 minute
Ciorba de fasole verde grasa
Mod preparare: Se curata fasolea, se rupe in 2-3 bucati, se opareste cu apa clocotita. Se face un rantas, se adauga ceapa taiata marunt si se stinge cu apa. Se pune fasolea intr-o oala, se adauga rantasul ...
Complexitate: Medie
Durata: 1 ora si 15 minute
Zambetul negresei
Mod preparare: Punem Rama la topit pe baie de abur, se adauga un ou intreg, se amesteca continu, trebuie vazut ca Rama sa nu fie foarte fierbinte alfel oul se transforma in omleta. Se adauga zaharul pudra, ...
Complexitate: Medie
Durata: 30 minute
Biscuiti cu ciocolata
Mod preparare: Se incinge cuptorul la 190gr. si se ung 2-3 tavi.Se pune untul intr-un castron, se freaca spuma, se adauga zaharul, putin cate putin, si pe urma esenta de vanilie si oul, amestecand intruna (incet) ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Aperitiv cu dovlecel si vinete
Mod preparare: Cureti ceapa, dovlecelul, vanata si rosia si le tai marunt. Calesti ceapa, adaugi rosia, dovlecelul si vanata, sare, piper dupa gust si lasi la foc mic 20 min amestecand din cand in cand.  ...
Complexitate: Medie
Durata: 1 ora si 30 minute
Budinca din branza de vaci
Mod preparare: Se amesteca branza cu zaharul, apoi se pune faina. Se bat ouale, ca pentru omleta, cu putina sare, si se amesteca totul. Se coace la cuptor intr-o forma unsa cu unt.
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute
Dovlecei cu masline
Mod preparare: Dovleceii (in coaja) se spala, se sterg si se taie in felii de 1 cm grosime. Se presara cu zeama de lamaie, sare si piper, se trec prin faina si se prajesc in ulei incins pe ambele parti. Se ...
Complexitate: Medie
Durata: 50 minute
Prajitura de post cu gem
Mod preparare: Se amesteca toate ingredientele,  se toarna intr-o tava unsa si tapetata si se da la cuptorul preincalzit timp de 20 minute. Intre timp se pregateste un prosop curat si umezit (stors bine) s ...
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute