Retete culinare care contin faina

Galuste dospite cu magiun de prune
Mod preparare: Se cerne faina intr-un castron mare si se face la mijloc o gropita in care se toarna drojdia maruntita si dizolvata in lapte, impreuna cu zaharul si o lingura de faina. Se presara deasupra ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Tarta cu branza de vaci si fructe
Mod preparare: Pentru a se face aluatul se amesteca toate ingredientele pur si simplu, dupa care se framanta un pic aluatul.Cum se prepara crema: branza de vaci se freaca bine cu o lingura de lemn pana se obtine o ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Prajitura de post
Mod preparare: Se amesteca primele 3 ingrediente, dupa care se adauga urmatoarele.Aluatul astfel obtinut se adauga in tava tapetata, se coace la foc potrivit.Dupa ce se scoate din cuptor se unge cu siropul facut ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Prajitura cu fructe de padure si crema de vanilie
Mod preparare: Blatul 1:Albusurile se bat spuma si se amesteca apoi cu zaharul. Se bat bine pana se intaresc.Adaugam faina, praful de copt si cana cu fructele de padure stoarse.In cuptorul dinainte incalzit la ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Prajitura diplomat
Mod preparare: Din oua, zahar si faina se face un blat care se coace in tava unsa si tapetata cu faina. Dupa ce s-a copt se lasa la racit. Intre timp se face o budinca de vanilie din cele 2 plicuri, dupa ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
MUSCHI DE VITA FIERT DAR FRIPT
Mod preparare: Carnea se unge cu sare (cca1/2 lingurita), piper si uleiul de masline.In oala de presiune se pun legumele, curatate ,taiate in 2 sau 4.Peste acest soclu de legume, se pune muschiuletul.Se pun ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 m
Budinca din cartofi cu carne de vita
Mod preparare: Carnea tocata si ceapa se inabusa in ulei si 100 ml de supa de oase. Tocatura se raceste, se amesteca cu paine si se toaca din nou cu masina. Se amesteca cu oua, usturoi, patrunjel verde, ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 m
Tort
Mod preparare: Se separa ouale:in albusuri se pune zaharul si putina sare,apoi se bate spuma, iar galbenusurile se bat bine cu zaharul vanilinat,esenta si coaja de lamaie pana devine ca o crema.Dupa ce bati spuma ...
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute
Kurtos Kolak (ca la Cluj)
Mod preparare: Drojdia se faramiteaza in 100 ml lapte caldut si se lasa la plamadit cam 10 minute. Dupa aceasta se adauga faina zaharul, ouale si galbenusurile, sarea si laptele caldut adaugat treptat si se fac ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Negresa cu cocos
Mod preparare: Se amesteca toate ingredientele solide (zaharul, cacaoa, nuca de cocos si coaja de lamaie).Se pune apa intr-un castron.Se adauga aromele (esenta de rom, vanilie...) si uleiul si se mixeaza cu ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 m