Retete culinare care contin faina

Papricas de pui
Mod preparare: Se incinge uleiul si se pun ciocanele sa se rumeneasca putin. Apoi se scot se pune ceapa rosia si ardeiul tocate marunt. Se calesc apoi se adauga pulpele, sare piperul si apa cat sa le ...
Complexitate: Medie
Durata: 1 ora si 5 minute
Prajitura cu branza si cirese/visine
Mod preparare: Se amesteca faina, margarina, oul, zaharul si praful de sare pana capata consistenta unui aluat. Se lasa la rece 30 minute.Intre timp se freaca branza cu untul si smantana, se adauga galbenusuril ...
Complexitate: Medie
Durata: 1 ora
Brocoli gratinat
Mod preparare: Broccoli se spala si se desface in buchetele.Cartofii se curata, se spala, se taie felii si impreuna cu broccoli, se pun intr-o oala cu apa si sare la fiert cam 10 min.Se taie costita bucatele, ceapa ...
Complexitate: Medie
Durata: 1 ora si 30 minute
Pandispan cu marmelada
Ingrediente: faina, oua, zahar pudra, unt, marmelada,
Mod preparare: Se mixeaza galbenusurile de ou cu zahar pudra pana cand volumul creste aproximativ de trei ori. Se adauga apoi faina cernuta proaspat, se amesteca si se toarna albusurile bine batute spuma, in ...
Complexitate: Medie
Durata: 55 minute
Spaghete cu broccoli
Mod preparare: Se fierb pastele conform instructiunilor de pe pachet, broccoli se fierb 4 minute in apa cu sare, rosiile se oparesc si se decojesc. Se prepara sosul din 2 linguri ulei masline, faina, laptele ...
Complexitate: Medie
Durata: 30 minute
Paste cu ficat
Mod preparare: Se taie ceapa, patrunjelul, mararul si usturoiul marunt.Se rade morcovul pe partea cea mica a razatoarei.Se taie ficatul in cubulete cat o unghie.Se amesteca faina cu smantana.Se pune la fiert apa pt ...
Complexitate: Medie
Durata: 30 minute
Prajitura speciala cu mac
Mod preparare: Se amesteca cu ajutorul mixerului untul cu zaharul si branza dulce. Se incorporeaza ouale, laptele si faina amestecata cu praful de copt. La sfarsit se adauga si alunele tocate mare.  ...
Complexitate: Medie
Durata: 1 ora si 10 minute
Ciulama cu mamaliguta
Mod preparare: Rinichii se fierb in 2 l de apa cu sare, cca 1 ora.Se spumeaza, se adauga ceapa, morcovi si telina. Faina dizolvata in 300 ml de supa de oase rece se adauga in ulei incalzit, impreuna cu ...
Complexitate: Medie
Durata: 1 ora si 30 minute
Cupola cu frisca
Mod preparare: Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul, apoi galbenusurile unul cate unul, se incorporeaza faina amestecata cu cacaoa.Compozitia rezultata se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se ...
Complexitate: Medie
Durata: 1 ora si 30 minute