Retete culinare care contin faina

Aripioare cu smantana
Mod preparare: Aripioarele se curata bine, se spala si se pun la fiert.Se fierb in apa rece, se spumeaza, se adauga ceapa taiata marunt, morcovul taiat rondele, rosiile taiate marunt si condimentele.Lasati sa ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Tarta de mere
Mod preparare: Se curata merele, se taie in patru iar apoi feliute fara sa se desparta.Se freaca galbenusurile, oul si zaharul, se adauga untul, esenta si scortisoara si se bat deasupra aburilor pana se topeste untu ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 20 minute
Carnati in foi de placinta
Mod preparare: Taiati carnatii in bucati de 10-12 cm lungime. Crestati-i in 4 la capete, cam pe lungimea de 1 cm. Suprapuneti foile de placinta cate 3 ungand cu ulei intre ele cu o pensula de patiserie, ...
Complexitate: Mica
Durata: 25 minute
Inghetata cu lamaie si cocos
Ingrediente: lamaie, oua, faina, lapte, cocos,
Mod preparare: Se fierb lamaile intregi pentru 20 minute, in apa cat sa le acopere.Intre timp, se amesteca intr-un vas ouale cu zaharul, esenta de vanilie, zahar vanilat, faina si laptele si se pune compozitia sa ...
Complexitate: Medie
Durata: 1 ora
Mazurca
Ingrediente: oua, zahar pudra, faina, nuci, stafide, unt,
Mod preparare: Zaharul se freaca cu galbenusurile adaugate pe rand, apoi faina, nucile taiate bucatele si stafidele. Albusurile se bat spuma tare si se amesteca usor cu compozitia, apoi se toarna intr-o tava tapetat ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Tort de ciocolata
Ingrediente: faina, ciocolata, unt, baton vanilie, zahar, oua,
Mod preparare: Se freaca 3 galbenusuri cu 100 gr. zahar si o jumatate baton de vanilie, pana se face ca o crema. Se amesteca cu 50 gr. de unt proaspat, deasemenea frecat deoparte. Se adauga 100 gr. de ...
Complexitate: Medie
Durata: 2 ore
Turte
Ingrediente: faina, drojdie, sare, apa,
Mod preparare: Se amesteca apa calduta cu drojdia, faina si sarea. Se framanta bine adaugand treptat apa calduta pana se obtine un aluat care se desprinde de pe maini.Se lasa la crescut aprox.30 min. intr-un lo ...
Complexitate: Medie
Durata: 1 ora
Cartofi frantuzesti
Ingrediente: cartofi, oua, smantana, faina, cascaval,
Mod preparare: Se pun la fiert cartofii si 6 oua in apa cu sare. Ouale trebuie sa fie fierte tari, iar cartofii pe jumatate fierti.Se curata cartofii si ouale fierte si se taie felii.Celelate doua oua se bat ...
Complexitate: Medie
Durata: 1 ora
Cartofi umpluti
Mod preparare: Se dau prin masina de tocat carnea, verdeata, se toaca fin ceapa si se aureste putin in ulei fierbinte. Se pune carnea si verdeata in tigaie cu ceapa si se amesteca incet la foc mic pana cand ...
Complexitate: Medie
Durata: 2 ore
Pogaci cu jumari de porc
Ingrediente: drojdie, faina, lapte, oua, jumari, sare,
Mod preparare: Se face un aluat ca pentru paine: Se dizolva drojdia in putin lapte caldut. Se amesteca faina, ouale batute, laptele, drojdia dizolvata. Se framanta putin, ca painea si se lasa la crescut ...
Complexitate: Medie
Durata: 1 ora