Retete culinare care contin faina

Prajitura de sarbatoare din Franta
Mod preparare: Faceti aluatul (e ca de cozonac) si lasati-l sa se odihneasca o noapte la rece (eu l-am pus in frigider).A doua zi, framantati iar aluatul si il asezati in 2 forme rotunde cu diametrul de 28 cm.  ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Paste cu sos ragu
Mod preparare: Pastele se fierb in apa cu sare, se clatesc si se scurg. Intr-o tigaie se pun: uleiul usturoiul si ceapa taiate marunt si se calesc la foc mic pana se inmoaie dupa care se adauga ardeiul rosu ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Tocinei bucovineni
Mod preparare: Se curata cartofii si ceapa se dau pe razatoarea de morcov, se adauga restul incredientelor si se amesteca foarte bine. Intr-o tigaie cu ulei incins,se pune cu o lingura din compozitie (se ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Chec rapid si pufos
Mod preparare: Ouale se bat bine cu mixerul pana devin spuma, se adauga zaharul si se continua amestecarea cu mixerul. Se adauga si uleiul, zaharul vanilat si esenta de rom, se bat toate bine, dupa care adaugam fain ...
Complexitate: Mica
Durata: 10 minute
Pizza ninsa
Mod preparare: Drojdia se pune la crescut in putin lapte caldut cu 1/2 lingurita zahar.Faina cu uleiul, sarea si drojdia crescuta se framanta bine adaugand putin cate putin lapte caldut.Dupa ce am framantat blatul, ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Voldastana
Mod preparare: Din pieptul de pui se pregateste un snitel. Peste snitel adaugam ciuperci (pe primul sfert de snitel) apoi cascaval, jumatate din cantitate (cascavalul ras) si pe ultima parte vom pune sunca ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Sos cu marar
Mod preparare: Se curata ceapa, se toaca marunt si se prajeste in untul incins, pana ce devine sticloasa. Se pudreaza cu faina, se amesteca bine, se stinge cu smantana si laptele si se amesteca din nou.  ...
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute
Cornulete moi
Ingrediente: drojdie, sare, miere, lapte, faina, unt, gem,
Mod preparare: Drojdia, pusa intr-o cana cu 2 linguri de apa calda si lasata acolo 15 minute intr-un bol, amestecati ingredientele toate, si framantati. Se lasa la crescut, apoi se intinde aluatul pe masa de lucru, ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Pastrav somonat cu sos
Mod preparare: Pastravul somonat se dezoseste, se asaza in tava pe un strat de sare mare.Il stropim cu zeama de lamaie si ulei de masline si il dam la cuptor pentru 20-25 de minute. Sosul: Dizolvam faina in lapte, ...
Complexitate: Mica
Durata: 35 minute
Crema de cacao cu faina
Ingrediente: unt, faina, lapte, zahar, cacao, gem de portocale,
Mod preparare: Se topeste untul fara sa fie incins. Se adauga faina pina ce este toata cuprinsa de unt. Se toarna o ceasca de lapte si se bate tot timpul cu telul la un foc iute, adaugand zaharul si ...
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute