Retete culinare care contin faina

Bulete de carne
Mod preparare: Se toaca carnea, se amesteca cu patrunjelul si frunzele de menta tocate, sarea, piperul, migdalele date pe razatoarea mica. Se formeaza bulete de marimea unei prune, care se dau prin faina si se ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Cornulete de casa
Mod preparare: Se freaca drojdia cu zahar, se adauga uleiul, sare, bors, mirodeniile apoi faina.Se omogenizeaza bine, se framanta un aluat apoi se lasa la cald 30min.Se ruleaza aluatul, se taie in 6 buc. egale, ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 15 minute
Placinta cu mere
Mod preparare: Intr-un vas se amesteca 12 linguri de zahar cu 12 linguri de ulei si 12 linguri suc de rosii. Se adauga faina si se amesteca pana se obtine un aluat flexibil. Acesta se imparte in trei din ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Cozonac
Mod preparare: Se amesteca zaharul cu laptele, coaja rasa de lamaie si esenta de vanilie se incalzesc putin.Se face maiaua: drojdia amestecata cu laptele si 3-4 linguri de faina, se lasa la dospit.In lighean se cern ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Tarta rasturnata cu caise caramelate
Mod preparare: Spalati bine caisele si taiati pe jumatate;Eliminati samburele iar caisele punetile deoparte.Intre timp intr-o cratita cu fundul dublu amestecam 150g zahar maroniu cu 60g unt, la foc domol pana se ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Covrigei parfumati
Ingrediente: faina, oua, sare, apa, unt, zahar, coniac,
Mod preparare: Se amesteca faina cu sarea, ouale batute, coniac si apa. Se adauga 90 gr. de unt topit si rece. Se framanta foarte bine si se pun ici-colo cuburi mici din untul ramas. Se impatura ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 5 minute
Galuste din faina si oua
Ingrediente: oua, faina, ulei, apa, sare,
Mod preparare: Se bat bine ouale, se adauga faina si uleiul si se amesteca bine ca sa iasa un aluat moale . Daca e prea tare se adauga apa , apoi se amesteca bine.Se pune la fiert apa cu sare si in momentul cin ...
Complexitate: Mica
Durata: 15 minute
Trenulet
Mod preparare: Ouale trebuie se fie la temperatura camerei pentru a obtine o spuma cat mai tare.Se separa galbenusul de albus si se bate bine albusul, in care se pune un praf de sare.In albusul batut, se pun pe ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Cornulete de rahat
Ingrediente: unt, smantana, oua, zahar, drojdie, faina, rahat,
Mod preparare: Se amesteca untul cu zaharul, drojdia, oul, smantana si faina cait cuprinde. Se face o coca potrivit de moale. Se intinde o foaie mai subtire, se taie triunghiuri mai mici, pe partea de ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Ciulama de ciuperci
Mod preparare: Ciupercile taiate felii subtiri se calesc cu impreuna cu putin morcov si telina in ulei incins.Dupa ce sunt gata, morcovul si telina se scot deoparte.Intr-o cratita se adauga faina (eu pun de regula ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute