Retete culinare care contin faina

Bors de primavara
Mod preparare: Ceapa si usturoiul se calesc foarte putin in ulei incins, se adauga cartofii taiati cuburi, radacinoasle date pe razatoare, apa.Se lasa la fiert.Intre timp se curata se spala zarzavatul si se adauga p ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Negresa cu glazura de ciocolata
Mod preparare: Se pune zaharul si cacao intr-o cratita, se amesteca bine apoi se adauga laptele, se pune cratita pe foc si se amesteca pana incepe sa fiarba si zaharul s-a topit. Se adauga untul taiat cubulete ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 10 minute
Fasole verde cu carne  vita
Mod preparare: Bucatile de carne se sareaza si se inabusa impreuna cu ceapa in ulei si 100 ml de apa. Se adauga apa fiarta sau apa in care a fiert fasolea.Cand carnea e aproape fiarta, se adauga faina dizolvata ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Galusti cu prune
Mod preparare: Se fierb cartofii curatati de coaja si taiati in cuburi in apa cu putina sare. Dupa ce s-au fiert se piseaza cu furculita sau se dau prin masina de tocat, ca la piure. Cand s-au racit, se ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 20 minute
Rulada de carne
Mod preparare: Intrun castron amestecam foarte bine carnea, ouale, cartoful curatat, spalat, dat pe razatoarea mare, ceapa curatata, taiata marunt, ustroiul taiat marunt, painea inmuiata in apa si stoarsa foarte bin ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 20 minute
Fursecuri cu stafide
Mod preparare: Se lasa untul la inmuiat la temperatura camerei, iar stafidele se inmoaie in rom.Se freaca galbenusurile cu zaharul pana se topeste.Se adauga praful de sare, untul, faina si la sfarsit se adauga ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Sufleu de smantana
Ingrediente: smantana, faina, oua, zahar, lamaie,
Mod preparare: Se amesteca faina cu smantana intr-un vas care se pune apoi pe foc mic. Se amesteca mereu pana cand incepe sa fiarba. Se ia imediat de la foc, se lasa sa se raceasca, apoi se adauga ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Macrou pane
Ingrediente: macrou, sare, faina, oua, mustar, sos de soia,
Mod preparare: Fileul de macrou se potioneaza. Se prepara un sos bechamel din faina, ou, mustar, sare si sos soia. Se trece fileul prin faina apoi prin bechamel si se prajeste in baie de ulei.Se scoate si ...
Complexitate: Mica
Durata: 15 minute
Rulada cu gem de caise
Mod preparare: Se freaca galbenusurile cu zaharul pana cand se formeaza o crema spumoasa. Se adauga faina, zaharul vanilat, iar la sfarsit se pun albusurile batute bine spuma cu un praf de sare. Se amestec ...
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute
Cubulete cu caramel
Ingrediente: faina, unt, oua, smantana, zahar, nuca macinata,
Mod preparare: Blat:Intr-un bol se amesteca faina cu zaharul, un praf de sare si nuca macinata. Se adauga untul moale si oul. Se framanta un aluat destul de moale si lipicios, care se pune in folie si se d ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore