Retete culinare care contin faina

Tort rapid cu mere
Mod preparare: Se bat 4 albusuri cu zaharul si praful de sare pana se face spuma. Se aduga galbenusurile treptat, apoi faina in ploaie si se amesteca foarte usor de jos in sus pana incorporam toata faina.Intre ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 10 minute
Crema supa de spanac
Ingrediente: spanac, faina, unt, sare, piper, apa,
Mod preparare: Se curata spanacul, se spala foarte bine sa nu ramana pamant si se pune la fiert. Dupa circa 10 minute, se scurge si se paseaza. Separat, se ingalbeneste putin faina in unt si se stinge cu ...
Complexitate: Mica
Durata: 50 minute
Supa crema de cartofi
Mod preparare: Se spala oasele, se sparg in lungime cu satarul si se aseaza intr-o oala cu apa la foc impreuna cu ceapa. Se lasa sa se fiarba 2-2 1/2 ore, dupa care se strecoara. Se topesc 3/4 din grasime ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore si 55 minute
Prajituri de Craciun
Mod preparare: Se amesteca ouale, zaharul, untura, praful de copt (stins cu otet sau cu zeama de lamaie) si zaharul vanilat pana ce rezulta o compozitie omogenizata, apoi se pune faina si se amesteca bine de tot. ...
Complexitate: Mica
Durata: 35 minute
Ciorbita de zarzavat cu smantana
Mod preparare: Legumele se curata si se spala. Doi morcovi se rad pe razatoarea mare si doi se taie bucati mici sau ronele. Doi dovlecei se rad pe razatoarea mare si doi se taie patratele. Cartoful ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Negrese fine
Mod preparare: Se amesteca uleiul, zaharul si apa, se adauga nuca si faina si praful de copt, apoi cacaoa si romul. Se coc in cupusoare mici de briose si daca doresti se poate adauga si fructe, alune, gem.
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Tort cu crema de castane
Mod preparare: Pentru blat, se face un sirop din zahar, 2-3 linguri de apa si cacao. Se fierbe la foc mic, amestecand incontinuu, pana se leaga, apoi se adauga romul si se lasa sa se raceasca.Se freaca untul ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Prajitura
Mod preparare: Se freaca untul cu zaharul, dupa care se adauga galbenusurile, ciocolata topita, nucile pisate, faina, praful de copt si apoi albusurile spuma. Se toarna compozitia intr-o forma unsa cu unt si ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Paste cu tocanita de ciuperci
Mod preparare: Intr-o cratita se pune apa la fiert cu putina sare si ulei si cand clocoteste apa si pun pastele, cand sunt fierte se pun intr-o strecuratoare si se clatesc cu apa rece si se lasa sa se scurga de apa ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Crema de zahar ars
Ingrediente: oua, faina, zahar, sare, lapte, zahar vanilat,
Mod preparare: Se fierbe laptele cu zaharul vanilat si putina sare, apoi se lasa sa se raceasca.Intr-un castron mai mare se bat ouale intregi cu cele 5 linguri de zahar.Se bat pana ce amestecul creste si devine ca ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora