Retete culinare care contin faina

Sos cu hrean si oua
Mod preparare: In uleiul fierbinte se pune usturoiul tocat, imediat faina, se amesteca de doua ori dupa care se adauga apa rece cate putin sa nu se faca cocoloase, apoi hreanul si un pic de sare, se fierbe putin si ...
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute
Coltunasi cu carne
Mod preparare: Carnea, impreuna cu ceapa taiata marunt, se trece de 2 ori prin masina de tocat, apoi intr-o tigaie, se caleste untdelemn, cu 1/2 lingurita de sare si piper, acoperite, circa 30 minute, la foc mic, ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Tort cu spuma de capsuni
Mod preparare: Blatul:Se bate bine untul cu zaharul, vanilia si o priza de sare pana devine spuma, se adauga faina amestecata cu praful de copt si ouale.Se toarna compozitia intr-o forma de tort cu fundul detasabil ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 35 minute
Ciualama de ciuperci
Mod preparare: Se taie ceapa fideluta si se pune la prajit, dupa ce a prins culoare maronie se adauga ciupercile taiate feliute.Se adauga apa si se lasa sa fiarba 15.Intre timp se amesteca smantana cu faina si se ...
Complexitate: Mica
Durata: 25 minute
Arabela
Mod preparare: Preparare Blat:Se bat 6 albuse tare cu 6 linguri de zahar se adauga cana de rahat , cana de nuca cele 6-7 linguri faina si praful de copt.Se toarna intr-o tava unsa si tapetata si se da la cuptor la ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Prajitura cu caise si mac
Mod preparare: Se cerne faina. O lingura de zahar, drojdia sfaramata, 75 ml lapte caldut se amesteca. Se adauga faina si se lasa 30 min la dospit. 2 linguri zahar, 100 g unt moale, 2 oua, restul de lapte ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 20 minute
Gogosi ieftine
Ingrediente: faina, apa, ulei, drojdie, sare,
Mod preparare: Drojdia se inmoaie cu sarea in apa calduta si se amesteca cu faina si uleiul. Se lasa 10 minute si se intinde o foaie subtire, subtire. Se lasa inca 10 minute si apoi se taie dreptunghiuri d ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Supa cu floricele
Mod preparare: Se fierbe obisnuit o supa. Se strecoara lichidul si se pune in alt vas pe foc mic. Intre timp, se pregateste aluat pentru o foaie de taitei din: 1 ou, 2 linguri cu apa calduta, faina, un ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Chec alb cu nuci, rahat si stafide
Mod preparare: Se bat ouale cu zaharul, se adauga laptele, apoi uleiul si se amesteca bine. Se pune bicarbonatul si la urma faina putin cate putin. Nucile, rahatul si stafidele se tavalesc prin faina, se ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora