Retete culinare care contin faina

Hamsii pane
Ingrediente: faina, ou, hamsii, pesmet, lamaie, sare, ulei,
Mod preparare: Se rup capetele hamsiilor, se scoate spatele, fara o desface pestele in 2-a, se spala si se scurg bine de apa. Se tavalesc prin faina, ou, pesmet;Se prajesc in ulei incins, pe ambele parti,
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Chec de mere si nuci
Mod preparare: Bate untul cu zaharul si coaja de lamaie.Adauga ouale intregi, unul cate unul, batand bine dupa fiecare in parte.Pune faina cu praful de copt.La urma, taie merele cubulete, adauga la preparatul ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Medalion de porc cu sos picant
Mod preparare: Bucatile de cotlet se trec prin faina, se inabusa cu ulei si 100 ml de apa, se adauga sosul picant si se fierb 30 min. Feliile de paine se stropesc cu unt topit si se asaza cate o bucata de carne ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Traistute cu ciuperci
Mod preparare: Galbenusurile, romul uleiul si 50 ml lapte se amesteca bine intr-o oala, apoi se adauga faina si se freaca cu cosul lingurii pe dosul oalei pana compozitia nu mai are cocoloase, apoi se adauga si ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Negresa
Mod preparare: Blatul:Intr-un caston se pun: faina, zahar, zahar vanilat, cacao, praf de copt, esenta de rom, un praf de sare.Se amesteca bine, se adauga treptat uleiul si la final apa. Se amesteca bine,pentru ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Sarlota cu mere
Mod preparare: Merele se curata de coaja si se taie felii. Intr-un vas de iena in care am pus folie de aluminiu (sau mai simplu intr-o forma de tort cu peretii detasabili) se pun merele taiate felii impreuna ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Vinete picante in aluat de clatite
Ingrediente: vinete, ou, branza, cascaval, lapte, faina, condimente,
Mod preparare: Vinetele se taie rondele, se oparesc si scurg de apa. Dupa ce se racesc, se tavalesc prin faina si se prajesc in ulei. Se scot pe o farfurie si se lasa sa se racoreasca un pic.Separat, se ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Prajitura desteapta
Ingrediente: lapte, zahar vanilat, ou, faina, zahar,
Mod preparare: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat cu putina sare si o parte din zahar(3-4 lg.)Galbenusurile, zaharul si vanilia se amesteca bine apoi se pune faina si treptat laptele sa nu s ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Tagliatelle cu sos de ciuperci
Mod preparare: Pt pasta, pregatim o coca potrivita o intindem cu facaletul si taiem tagliatelle cu ajutorul unui cutit sau rotite speciale pt pasta (in cazul meu am folosit masina pt pasta).Punem apa la incalzit pt ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Tort cu miere de albine
Mod preparare: Untul se freaca la temperatura camerei si faina se amesteca cu bicarbonatul. Peste unt se toarna mierea si se incorporeaza pana devine o pasta omogena. Dupa care se adauga ouale, unul cate ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute