Retete culinare care contin faina

Saratele
Mod preparare: Se face o coca din ingredientele prezentate.Se lasa la rece aproximativ 1 ora Se pun in tava cu hartie de copt sub forma de bastonase: inainte de a le pune la cuptor presara chimen si branza rasa.
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
PASTAI VERZI CU BULION
Ingrediente: pastai, sare, ceapa, ulei, bulion, apa, patrunjel, faina,
Mod preparare: Ceapa taiata marunt se pune la prajit in ulei oala sub presiune. Se adauga pastaile, spalate si rupte in doua, apoi apa. Se lasa sub presiune la foc mediu 10 minute. Se deschide oala ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Varza pane
Ingrediente: varza, ou, piper, faina, ulei,
Mod preparare: Se fierbe varza in apa sarata, se lasa sa se raceasca, se taie in felii groase de un deget, se bat ouale, se adauga piper. Feliile de varza se tavalesc in faina alba si se dau in oul batut.  ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Prajitura de casa cu branza
Mod preparare: Se bate separat galbenusul de albus, apoi se amesteca impreuna.Se adauga zaharul si se bate pana se topeste.Laptele cald se pune putin cate putin si se amestecala fel si uleiul si iar se amesteca.Se ...
Complexitate: Mica
Durata: 25 minute
Omleta super gustoasa
Ingrediente: cabanos, ou, cascaval, cartofi, piper, faina, sare,
Mod preparare: Se pun in tigaia cu foarte putin ulei incins cabanosul taiat rondele si cartofii, se lasa la prajit cam 1-2 min.Se adauga ouale batute cu sare, piper, si faina si imediat peste se pune cascavalul ras ...
Complexitate: Mica
Durata: 10 minute
Sos rosu
Mod preparare: O lingura de faina se rumeneste cu aceeasi cantitate de unt sau untura pana capata culoare cafenie. Se amesteca apoi cu bulion de rosii si se subtiaza cu 2 pahare supa de carne. Se adauga ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Turta dulce
Mod preparare: Se incalzeste mierea, se amesteca cu zaharul, bicarbonatul, ouale puse unul cate unul, faina, scortisoara, cuisoarele si jumatate din nucile taiate subtire. Se framanta bine totul. Se unge ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Mezeluri pane cu branza topita
Mod preparare: Se taie mezelurile, pe lungime, in felii mai grosute de 7-8 mm. Formati apoi patrate pe care le lipiti doua cate doua cu branza in mijloc. Preparati un aluat putin mai gros decat cel de ...
Complexitate: Mica
Durata: 25 minute
Gulas cu galuste
Mod preparare: Se taie 1 kg de carne in bucati potrivite si se pune sa se rumeneasca cu o lingura de untura. Se adauga 3-4 cepe taiate felii subtiri. Se amesteca din cand in cand, ca sa nu se arda ceapa. ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Cascaval la capac
Ingrediente: cascaval, untdelemn, lapte, faina,
Mod preparare: Cascavalul se taie in felii de 1 1/2 cm grosime. Feliile se inmoaie in lapte, se trec bine prin faina, apoi inca o data abundent prin lapte si faina (prin lapte se trec ca sa se lipeasca mai ...
Complexitate: Mica
Durata: 25 minute