Retete culinare care contin faina

Pasca cu smantana
Mod preparare: Se amesteca smantana cu zaharul pudra, vanilia, faina, coaja de lamaie, 4 galbenusuri, 6 albusuri batute spuma si stafidele.Pe planseta se intinde o bucata din aluat atat cat fundul tavii. Tava s ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Placintele pe lespede ale Menu Cai
Mod preparare: Am dizolvat drojdia cu zahar si am framantat un aluat putin mai moale, am lasat sa creasca la caldura.L-am impartit in 17 mingiute de 100 g, l-am lasat iar sa creasca la cald, pe masa de lucru si apoi ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Fursecuri arabesti
Ingrediente: oua, apa, ulei, zahar, praf de copt, vanilie, faina,
Mod preparare: Se amesteca ouale cu lingura de apa, se adauga zaharul si stropul de vanilie si se bate totul foarte bine. In timp ce mixerul merge, adaugam uleiul si mixam totul bine.Adaugam faina amestecata ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Prajitura cu visine
Mod preparare: Ouale, zaharul, uleiul, laptele, zaharul vanilat, praful de copt stins cu otet si faina se amesteca.Se pastreza putin aluat pentru a fi amestecat cu cacaoa.Se pune aluatul in tava tapetata, deasupra s ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Supa de ciuperci cu zarzavaturi
Mod preparare: Ceapa, morcovul si patrunjelul se dau pe razatoarea de zarzavat si se fierb in apa pana cand se inmoaie bine. Se strecoara si in zeama de zarzavat se pun ciupercile curatate, spalate, taiate feli ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Parjoale cu vin rosu
Mod preparare: Se amesteca intr-un castron cele 3 tipuri de carne, painea scursa si faramitata, mustarul, patrunjelul, ouale, cascavalul, sare si piper.Se amesteca cu mana totul pana vor fi toate ingredientele bine ...
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute
Analele istoriei
Ingrediente: margarina, zahar, faina, ou, nuca macinata, unt, cacao,
Mod preparare: 140g margarina se freaca cu 180g zahar farin. Se adauga 140g nuca macinata, 70g faina si 4 albusuri batute spuma. Se coace intr-o tava unsa si tapetata la 175 gradeC (foc mediu) si se ...
Complexitate: Mica
Durata: 50 minute
Castraveti murati umpluti
Mod preparare: Se taie castravetii in 2 pe lung,se scobesc de miez si se lasa la scurs. Morcovul si telina se rad si se pun la calit in ulei. Se adauga faina, mazarea, sare, piper, vegeta. Se umplu ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Bors de urzici
Ingrediente: apa, bors, ceapa, orez, boia, unt, faina, sare, ou, urzici, verdeata,
Mod preparare: Ceapa taiata marunt se inabusa putin in ulei sau unt, adaugand apoi faina, boiaua si sarea. Se toarna apa si, dupa ce da un clocot, se pun orezul si urzicile bine spalate, oparite si tocate mai ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Omleta
Mod preparare: Se bat ouale, apoi se adauga faina si se amesteca pana se obtine o pasta ca smantana.Se adauga sarea, branza, sunca si legumele taiate cubulete si verdeata taiata marunt. (In lipsa rosiilor se poate ...
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute