Retete culinare care contin faina

Ciulama
Mod preparare: Ciupercile, curatate si bine spalate, se taie in felii mari si se fierb acoperite, 20 minute, intr-o cratita cu 250 ml apa clocotita, la foc mic, impreuna cu ceapa , pana cand ciupercile se moaie bine ...
Complexitate: Mica
Durata: 15 minute
Placintele cu ciuperci
Mod preparare: Se prepara aluatul de placintele din faina, lapte si oua, la care se adauga putina sare si frunzulite de cimbru taiate cu foarfeca.Se taie ciupercile in 4. Ceapa, curatata, se taie marunt si se ...
Complexitate: Mica
Durata: 25 minute
Snitel de vitel
Mod preparare: Se taie carnea in bucati potrivit de mari, de grosimea unui deget. Se bat usor cu ciocanul de lemn, se presara cu sare si piper. Fiecare felie de carne se inmoaie in ouale batute cu o ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Tarta cu zmeura
Mod preparare: Se separa ouale. Galbenusurile se bat cu 4 linguri apa calda si 75 g zahar pana nu se mai simte zaharul. Albusurile se bat spuma cu 4 linguri apa rece si 100 g zahar, pana zaharul se ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 35 minute
Pateuri speciale
Mod preparare: Pentru aluat:Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa si se lasa 30 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se pune sarea si se framanta si se adauga margarina, si putin ulei ca ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Ciuperci cu carne
Mod preparare: Carnea taiata bucati se inabusa cu ceapa (sau se fierbe daca este batrqna), faina si ciupercile. Deoarece ciupercile lasa zeama nu se mai adauga decat putina apa. Cand carnea este pe jumatat ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Profiteroles cu frisca
Ingrediente: unt, sare, zahar, faina, ou, frisca, ciocolata, glucoza, apa,
Mod preparare: Se fierbe intr-o cratita 2 1/2 decilitri de apa cu 100 gr. unt proaspat, un praf de sare si o lingurita de zahar. Se cerne 125 gr. faina pe o hartie. Cand apa cu untul incepe sa fiarba, se ...
Complexitate: Mica
Durata: 3 ore
Papricas cu galuste de faina
Mod preparare: Ciocanele se inabuse impreuna cu cepele si legumele rase. Dupa aceea se picura zeama de oase si se inabuse in incontinuare adaugandu-se bulion.Se prepara galustile exact ca galustile cu gris dar ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Blat de pizza
Mod preparare: Puneti intr-un castron faina cu sarea. Intr-un pahar amestecati apa, drojdia, uleiul, zaharul si amestecati bine pana se desface bine drojdia si adaugati peste faina. Framantati bine pana ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Ciorba de pasare cu usturoi
Mod preparare: Se fierbe carnea de pasare, se spumeaza, apoi se adauga ceapa, morcovii, telina, patrunjelul radacina si orezul. Cand carnea si zarzavatul au fiert, se ia vasul de pe foc. Se amesteca ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute