Retete culinare care contin faina

Supa-crema de dovlecei
Ingrediente: dovlecei, lapte, faina, unt, sare,
Mod preparare: Dovleceii, curatati si taiati bucati, se fierb in apa cu sare si se dau prin sita. Se amesteca cu faina desfacuta in lapte, cu apa in care au fiert, si se fierb inca 10-20 minute.
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Ciulama de pui
Mod preparare: Se prajeste puiul, se adauga ceapa pt calit si se innabuse cu un paharel de apa se lasa 10 min.Se adauga ciupercile din smantana si faina se face un amestec ce se pune peste carne si ceapa.Se ...
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute
Painea lui David
Ingrediente: zahar, apa, ulei, faina, bicarbonat, cacao,
Mod preparare: Se amesteca toate ingredientele,se pot pune si visine confiate, stafide sau nuc isi toata compozitia se toarna intr-o tava unsa cu ulei sau margarina si tapetata cu faina in prealabi. Se lasa la ...
Complexitate: Mica
Durata: 35 minute
Prajitura cu visine
Ingrediente: margarina, zahar, ou, praf de copt, faina, visine,
Mod preparare: Zaharul se freaca cu margarina. Se adauga galbenusurile pe rand, praful de copt dizolvat in putin lapte caldut si faina. Albusurile se bat spuma si se incorporeaza in compozitie. Se pun ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 10 minute
Prajitura de mere cu glazura
Mod preparare: Merele se amesteca cu zaharul, nuca, faina si praful de copt. Se pune in tava unsa si tapetata cu faina compozitia de mere. Se lasa la cuptor sa se coaca la foc potrivit. Pentru sos, ...
Complexitate: Mica
Durata: 55 minute
Crap cu arpagic
Mod preparare: Se opareste arpagicul curatat, se prajeste in cratita cu ulei, se adauga o lingura buna de faina, se stinge cu un pahar mare de vin, se mai adauga piper, sare, usturoi pisat, 1/2 foaie de dafin, ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Cascaval pane
Ingrediente: cascaval, ou, faina, piper, ulei, sare,
Mod preparare: Bati oul cu sare, piper si o ligura ulei. Treci feliile de cascaval prin faina si ou si le prajesti in ulei incins.
Complexitate: Mica
Durata: 15 minute
Oua florentine
Mod preparare: Spalati bine spanacul, rupeti-i coditele si tineti-l 3 minute in apa clocotita cu sare. Scurgeti-l, presati-l intre palme si tocati-l mai mare cu un cutit. Lasati-l sa se inabuse putin in ...
Complexitate: Mica
Durata: 25 minute
Foietaj de mere  cu scortisoara
Mod preparare: Foietajul se intinde in foaie, cu grosimea de 1 cm si se taie in patrate cu latura de cca 10 cm. In mijlocul fiecarui patrat se asaza cate un mar, se ung colturile patratului cu ou, se aduc peste mar ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Tarta cu fructe
Mod preparare: Se amesteca faina, zaharul, margarina si ouale. Daca aluatul este prea nisipos, se adauga putin lapte. Se intinde blatul in tava speciala de tarta si se da la cuptor la foc potrivit pina se ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute