Retete culinare care contin faina

Ciulama de pui cu smantana
Mod preparare: Mai intai spalam carnea de pui si o punem la fiert in apa cu sare. Dupa ce o spumam adaugam morcov, telina, ardeiul gas, ceapa si lasam sa fiarba pana carenea e patrunsa. Intr.un alt vas ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Halva turceasca
Ingrediente: faina, lapte, zahar, nuci, grasime, untura,
Mod preparare: Se incinge grasimea, se pune faina si se prajeste pana ce capata o culoare mai inchisa (fara sa fie arsa).Se stinge cu laptele clocotit, in care s-a dizolvat zaharul. Se amesteca mereu ca sa nu ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 20 minute
Briose
Mod preparare: Se mixeaza cele 3 oua cu zaharul si un praf de sare.Intr-un castron mai mare punem in laptele caldut drojdia pentru a se dizolva.Acest lichid, il punem peste spuma de ou cu zahar, impreuna cu ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Pizza vegetariana
Mod preparare: Se amesteca faina cu drojdia, apoi se adauga apa calda, margarina si 1 lingurita de sare. Se face un aluat care se lasa sa creasca in tava unsa si tapetata cu faina. Ceapa, morcovul si telin ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Ciorba de burta
Ingrediente: burta, faina,
Mod preparare: Se spala burta foarte bine, se fierbe bine, se scoate, se taie cuburi micute. Se pune apa sa fiarba, se face rantasul din faina si se adauga cand apa este rece, se amesteca
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Perisoare cu smantana in sos alb
Ingrediente: orez, lapte, boia, smantana, grasime, faina,
Mod preparare: Din tocatura de carne se fac perisoare potrivit de mari ca o nuca, se tavalesc prin faina si se prajesc in untura incinsa. Se scot intr-o cratita. Separat se face un rantas din untura sau ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Lucskos Kaposzta
Mod preparare: Puneti carnea de porc si cea de vita intr-un vas mare impreuna cu o lingura de sare si acoperiti cu apa rece. Aduceti incet apa pana la temperatura de fierbere si continuati sa o faceti la foc mi ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Stufat de miel cu ceapa si usturoi
Mod preparare: Se alege ceapa si usturoi tinar, pentru ca sa fie fraged. Se fac colacei sau se taie in bucati, se fierb si se adauga peste carnea care a fost inabusita in grasime. Se umple cu zeama in ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 50 minute
Aluat Foietaj (Pate Feuilletee)
Ingrediente: faina, lamai, sare, unt,
Mod preparare: Se cerne faina, in mijloc varsati 15 cl de apa,sucul de lamaie,sarea,si untul topit. Se framanta aluatul cu varful degetelor pana faina se incorporeaza progresiv. Se continua framantarea cu ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Chiftele din cartofi
Ingrediente: cartofi, ou, branza, morcov, faina, sare, patrunjel,
Mod preparare: Se dau pe razatoare cartofii si morcovii,si se storc bine de zeama, adaugam si branza data pe razatoare oul sare dupa gust si putin patrunjel si le amestecam bine.Facem chiftele din compozitie si le ...
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute