Retete culinare care contin faina

Paste de casa cu carne
Mod preparare: Intr-un castron pui oualele, sarea, uleiul si putina faina. Amesteci bine, apoi pui compozitia pe o suprafata plana si framanti cu faina pana obtii ococa usor maleabila. Intinzi foaie subtir ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Tortul cu visine
Mod preparare: Se face un blat obisnuit din ingredientele mentionate: albusurile batute spuama tare cu zaharul, la care se adauga galbenusurile frecate cu esenta.Faina se amesteca cu cacaoa si praful de copt si se ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Cozonac Rosenkranz
Mod preparare: Cele 10-12 linguri zahar se pun intr.o cratita si se caramelizeaza atentie sa nu se arda si se captuseste fundul si peretii cratitei. Se lasa la racit.trecem la framantarea aluatului: intr-un castron ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 m
Fursecuri cu fulgi de ovaz
Mod preparare: Se mixeaza untul cu zaharul pana devine compozitia ca o crema. Pentru a va fi mai usor se poate aseza castronul cu unt peste un alt castron in care ati pus apa calda, astfel se mixeaza mai usor s ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Pizza
Mod preparare: Acum cateva zile am vazut la televizor un bucatar specializat pe pizza,mi-a placut tare mult cum a preparat el aluatul,asa ca am descis sa-l incerc si eu,mai ales ca eu foloseam inainte apa calduta ...
Complexitate: Mica
Durata: 50 minute
Tort cu crema si visine
Mod preparare: Se bat albusele cu mixerul se adauga treptat zaharul pana devine o spuma tare.Se adauga galbenusele si se continua cu mixerul la o putere mai mica, se adauga uleiul, cacao, faina si amidonul.Se unge ...
Complexitate: Mica
Durata: 50 minute
Sote de miel cu ciuperci si sos indian
Mod preparare: Carnea curatita, spalata, taiata bucatele potrivite se rumeneste in cratita cu bucata de unt. Se adauga ciupercile spalate, taiate feliute, presarate cu sare si piper, se lasa pe foc, amestecand ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 m
Pizza cu afumaturi si ciuperci
Mod preparare: Dizolvam drojdia cu zaharul, 2 linguri lapte, 3 linguri faina. Lasam la cald sa creasca 5 minute, apoi incorporam toate ingredientele.Framantati pana ce obtineti un aluat omogen, care se desprind ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 m
Prajitura Figaro
Ingrediente: ou, zahar, faina, unt, gem, nuci, arome,
Mod preparare: Se freaca 250gr zahar cu untul,se adauga 2 oua intregi si 4 galbenusuri si se omogenizeaza compozitia. Se incorporeaza faina si aromele si se da la cuptor pt cca 35 minute la 180grade C.Se bate ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Omleta cu ciuperci si smantana
Ingrediente: oua, ciuperci, unt, ceapa, smantana, faina, sare,
Mod preparare: Intr-o craticioara se inabusa in unt fierbinte ciupercile taiate, impreuna cu ceapa. Cand ciupercile sunt patrunse, se sareaza, se adauga faina si se stinge cu smantana. Se lasa sa fiarba ...
Complexitate: Mica
Durata: 25 minute