Retete culinare care contin faina

Omleta cu rosii
Ingrediente: ulei de palmier, sare, faina, rosii, ou,
Mod preparare: Se bat ouale.Se aduga rosiile taiate marunt, faina.
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Rulou cu dovleac
Ingrediente: dovleac, coca simpla, sare, zahar, ulei, faina,
Mod preparare: Se face coca, se imparte in bucati egale, se intinde fiecare foaie, se unge cu ulei, se presara dovleacul crud dat la robot sau pe razatoarea mare, se presara zahar, se ruleaza si se pune in tava ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 15 minute
Fursecuri cu nuci
Mod preparare: Zaharul se freaca cu margarina, pana devine o spuma, apoi se adauga galbenusurile pe rand, esenta de rom, zaharul vanilat, sarea, 40 gr nuci si ultima, faina in ploaie. Se framanta bine, aluatul ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Galuste cu prune
Ingrediente: apa, margarina, sare, gris, faina, ou, prune,
Mod preparare: Apa, margarina si sarea se fierb, iar cand clocoteste se ia de pe foc si se adauga grisul amestecat cu faina. Cand s-a omogenizat ca o mamaliga, se pun ouale batute, se amesteca, se fac galustele ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Pulpe crocante si picante
Ingrediente: ou, pulpe, pesmet, cascaval, faina, boia iute, ulei, sare, piper,
Mod preparare: Se pun pulpele la fiert in apa cu putina sare.Se da cascavalul prin razatoarea cu gauri mici, se amesteca cu pesmetul si restul condimentelor. Separat intr-un bol, cu ajutorul unei furculite, se ...
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute
Painici gustoase si sanatoase
Mod preparare: Drojdia se prepara impreuna cu laptele caldut si zaharul. Se amesteca in faina pregatita intr-un vas, cu taratele, apa, uleiul, semintele de in pisate si sarea (dupa gust). Se framanta ...
Complexitate: Mica
Durata: 3 ore
Chiftelute de varza si marar
Ingrediente: varza, ou, faina, sare, piper, marar, untura,
Mod preparare: Se toaca varza ca fideaua, se freaca cu putina sare si se opareste. Se lasa sa se scurga bine de apa si se da prin masina de tocat. Varza trecuta prin masina de tocat se amesteca cu oul, ...
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute
Sos de vin pentru peste rasol
Mod preparare: Faina si untul sau untdelemnul se infierbinta intr-o cratita un minut la foc mic.Se sting cu supa fierbinte, adaugata in 2-3 randuri, amestecand bine pana se desfac cocoloasele si la urmp se toarna ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Tocanita din piept de pui
Mod preparare: Se pune ceapa la calit in ulei de masline intr-o cratita de fiert subpresiune.Cand ceapa devine sticloasa se adauga boia de ardei si carnea de pui; se mai lasa 4-5 minute .Se adauga apa numai cat sa ...
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute
Cascaval pane
Ingrediente: cascaval, ou, unt, pesmet, faina,
Mod preparare: Se taie cascavalul in felii groase de 1 cm. Se dau prin faina, ou batut si apoi prin pesmet. Se rumenesc in unt pe ambele parti.
Complexitate: Mica
Durata: 10 minute