Retete culinare care contin faina

Clatite cu nuci si frisca
Mod preparare: Din 3 oua, faina, lapte, zahar vanilat si sare se prepara un aluat de consistenta unei smintini din care (dupa ce s-a odihnit 30 minute), se prepara 18-20 foi de clatite. Se macina nucile care ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 5 minute
Chec rapid
Mod preparare: Se bat (cu mixerul) ouale cu zaharul, se adauga uleiul si faina amestecata cu praful de copt si zaharul vanilat. In tava unsa cu margarina si tapetata cu faina se toarna jumatate din cantitatea ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Tortellini gratinati gustosi
Mod preparare: Punem la fiert tortellini in multa apa sarata.In timp ce pastele se fierb preparam un sos beciamel. Intr-o cratita se pun la topit 50 gr unt la foc mic,adaugam nucsoara si o tragem de pe foc ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Prajitura cu fructe
Mod preparare: Se separa albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat bine cu un praf de sare.Se pune pe foc zaharul cu apa si se mesteca bine pana cand se topeste tot zaharu.Fierbinte se pune peste albusurile ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Peste Novac marinat
Mod preparare: Se prajesc medalioanele de novac date prin faina. Se pune pe foc o craticioara cu 4 linguri de ulei in care se adauga pasta de tomate mestecand permanent pana se amesteca cu uleiul, dupa care se ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Castraveti acri cu carne
Mod preparare: Carnea se taie bucati si se inabusa cu putina apa (sau se fierbe daca este batrana), ceapa si grasime. Se adauga castravetii taiati, bulionul sau rosiile. Se umple cu apa cat cuprinde si se ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 20 minute
Piept de pui crocant
Mod preparare: Ouale se bat bine impreuna cu sarea, piperul si boiaua de ardei. Se adauga faina si se omogenizeaza.Fulgii de porumb se macina grosier.Pieptul de pui taiat in bucati se trece prin amestecul cu ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Telina gratinata
Mod preparare: Se spala telina, se curata de coaja si se taie mai intai felii groase de 1/2 cm si pe urma stifturi lungi de 5 cm. Se fierbe 5 minute in apa cu sare, se lasa sa se scurga si se tine la cald.Se ...
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute
Cornulete cu nuca
Mod preparare: Se amesteca margarina cu nucile, praful de copt stins cu zeama de lamaie, un praf de sare si se adauga treptat faina pana se obtine un aluat tare. Se intinde o foaie, se taie patrate, se ruleaza ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Tarta cu marmelada
Ingrediente: faina, margarina, zahar, lamaie, gem, oua,
Mod preparare: Intr-o caserola se pune faina, in mijloc se aseaza untul nu foarte moale,se amesteca bine pana devine un aluat nisipos.Se adauga zaharul, ouale, un praf de sare,si coaja de la o lamaie. Se ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute