Retete culinare care contin faina

Ardei umplut
Mod preparare: Se curata ardeiul, se spala si se lasa la scurs. Intr-un vas se amesteca carnea cu oul, sare, piper, cimbu si busuiocul. Se pune compozitia in ardeiii curatati si se asaza intr-o oala.  ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Musaca de vinete
Mod preparare: Se taie vinetele de grosimea unui deget, se presara cu putina sare si se lasa cel putin 30 minute, pentru ca zeama neagra din vinete sa se scurga. In acest timp se da carnea prin masina. Se ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 20 minute
Chiftelute albe  cu sos alb
Mod preparare: Cartoful se curata si se da prin razatoarea mica la fel si ceapa.Se amesteca carnea cu cartof ou, orez, ceapa si verdeturile tocate marunt.Se condimenteaza si se face din aceasta compozitie niste ...
Complexitate: Mica
Durata: 50 minute
Prajitura crocanta cu prune
Mod preparare: Se spala prunele si se taie in jumatate inlaturand samburele. Se pun intr-o tava rotunda cu diametrul de 26 cm si se pudreaza cu 40 g zahar. Incalziti cuptorul la 180 gradeC. Alunele ...
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute
Cornulete bistritene
Mod preparare: Se face un aluat moale din ingredientele de mai sus, care se imparte apoi in doua.O parte se lasa asa cum este iar cealalta se amesteca cu cacaoa ce a fost dizolvata in 3 linguri lapte. Se ...
Complexitate: Mica
Durata: 3 ore si 20 minute
Varza cu costita la cuptor
Ingrediente: varza, costita, mar, faina, bulion, rosii, foi, cimbru, piper, boia,
Mod preparare: Se pune varza taiata marunt cu sare intr-un bol si se lasa o jumatate de ora. Se pune la fiert cu apa cat sa o acopere, pana se inmoaie, aproximativ o ora.Intre timp se prajesc costitele in doua ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Pasca cu branza si visine, fara aluat
Mod preparare: Galbenusurile se separa de albusuri si de amesteca cu zaharul, se adauga smantana apoi praful de copt.Peste branza de vaci se adauga galbenusurile, se omogenizeaza, se adauga praful de budinca, faina ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Sufleu cu cascaval
Ingrediente: cascaval, ou, lapte, faina, unt, nucsoara, sare, piper,
Mod preparare: Radeti cascavalul pe razatoarea mica. Puneti pe foc intr-o craticioara 40 g de unt si, cand s-a topit, adaugati faina si lasati-o sa se prajeasca, amestecand intruna. Turnati apoi laptele ...
Complexitate: Mica
Durata: 25 minute
Tort de ciocolata
Mod preparare: Separam albusurile de galbenusuri, batem albusurile spuma si adaugam galbenusurile batute. Amestecam bine, adaugam 8 ling. de faina, 6 ling. de zahar, bicarbonatul si mixam bine. Topim ...
Complexitate: Mica
Durata: 3 ore
Clatite cu dulceata
Ingrediente: ou, faina, marmelada, ulei, sare,
Mod preparare: Preparati un aluat ca o smantana mai subtire din oua, faina, sare, 2-3 linguri ulei si apa intr-un blender sau amestecati ingredientele intr-un castron cu un tel sub forma de para sau cu mixerul.Punet ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute