Retete culinare care contin faina

Pui cu conopida
Mod preparare: Se prajesc bucatile de pui in ulei bine incins. Intr-o cratita se rumeneste faina, se adauga ceapa taiata marunt, boia de ardei si se stinge cu apa calda. Se pune carnea si se lasa sa dea ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Prajitura cu branza si gem de capsuni (caise)
Mod preparare: Din branza proapsata de vaci vom folosi 250 gr. pentru aluat, restua ramanand pentru umplutura.Cele 250 gr. de branza se freaca foarte bine cu o furculita sau se trec prin sita.Se adauga untul sau ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Cordon Bleu
Mod preparare: Fileul se taie ca pentru snitele si se bate. Cascavalul si sunca se taie bastonase subtiri.Ouale se bat cu sare si jumatate din cantitatea de piper.Se amesteca separat cascavalul cu sunca si se ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Tarta cu branza dulce si capsuni
Mod preparare: Se macina alunele fin.Faina se pune intr-un bol si se amesteca bine cu untul, zaharul si galbenusul.Se adauga alunele macinate.Se framanta bine si daca aluatul e prea uscat se adauga treptat laptele ...
Complexitate: Mica
Durata: 3 ore
CHEC CU CIUPERCI, MASLINE, SALAM SUNCA
Mod preparare: Se curata si se spala ciupercile , ceapa.si salamul de sunca. Se taie cubulete. Se pun intr-o craticioara sau o tigaie suficient de mare si se calesc in ulei cu putina apa, pana se inmoaie s ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Clatite cu iaurt
Mod preparare: Amestecul 1: Se mixeaza iaurtul, ouale intregi, branza dulce, zaharul, aromele, stafidele si untul topit.Amestecul 2: Faina cernuta cu praful de copt si bicarbonatul.Se adauga amestecul 2 peste 1 si s ...
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute
Clafoutis cu cirese
Mod preparare: Spalati ciresele, rupeti-le coditele, fara sa scoateti samburii si lasati-le sa se zvante intr-un servet de bucatarie. Incingeti cuptorul la 210 grade.Cerneti faina intr-un castron si adaugati ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Gogosi foarte fragede
Mod preparare: Se cerne faina.Se freaca drojdia cu zaharul, se pune putin lapte caldut si faina si se lasa la crescut.Galbenusurile se pun cu sarea si se bat cu o furculita. Se adauga romul si laptele ramas, ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore si 30 minute
Chec cu mirodenii (specific arab)
Mod preparare: Pentru acest chec,se foloseste pahar de 250 ml.Intr-un castron,se pun toate ingredientele uscate, faina, praful de copt, cacaua, zaharul, nucile, sarea, nucsoara, scortisoara, cuisoarele, ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Rulada de capsuni cu frisca
Mod preparare: Foile de rulada:Albusul se bate cu zaharul, se adauga galbenusele, se amesteca usor, se adauga faina, se amesteca.Pe hartie de copt se intinde compozitia, se coace la 200 grade celsius aprox 8-10 min ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute