Retete culinare care contin faina

Chiftelute de peste
Mod preparare: Ceapa, cartoful, ardeii se spala si se curata si apoi se taie marunt. Pestele se curata de oase, se spala si se trece de doua ori prin masina de tocat. Se amesteca pestele cu ouale, sarea ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Negrese
Mod preparare: Margarina, zaharul, apa si 2-3 linguri de cacao se incalzesc pe foc pana se topeste margarina. Se lasa sa se raceasca, iar din compozitie se iau aprox 10-15 linguri pt glazura.Se adauga ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Ciorba de tarhon
Ingrediente: un os afumat, orez, tarhon, ou, faina, lapte,
Mod preparare: Se pune osul la fiert in apa rece, cand este gata se pune tarhon si orezul. Separat, se freaca oul cu cele 2 linguri de faina si se toarna peste ele o canuta de lapte. Se toarna aceasta ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Tort de ciocolata cu blat de caise
Mod preparare: Puneti intr-un castron gemul, 3-4 galbenusuri, praful de copt stins cu putina zeama de lamaie sau otet, zaharul vanilat si uleiul. Omogenizati cu telul si adaugati faina amestecand pana ce ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 40 minute
Ciuperci pane cu sos de smantana si marar
Ingrediente: ciuperci, ou, faina, pesmet, smantana, ceapa, marar, sare, piper,
Mod preparare: Se curata ciupercile, se separa coditele si se fierb in apa cu sare. Dupa ce s-au patruns se scurg si se lasa la racit. Palariile ciupercilor se dau prin faina, ou si pesmet si se prajesc ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Pangasius cu ciuperci si stafide
Mod preparare: Fileu de pangasius se taie in bucatele mai mici (4-5). Se sareaza si se pipereaza si dupa ce sta un sfert de ora la frigider se da fiecare bucatica prin faina. Cat timp pestele sta la ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Fursecuri de Craciun
Mod preparare: Se incalzeste putin mierea si zaharul si se amesteca apoi cu celelalte ingrediente.Faina se adauga cam pentru o coca taricica (nu foarte vartoasa).Se intind foi (2 foi) si se taie cu forme speciale, s ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Chec cu zmeura, ciocolata si caramel
Mod preparare: Se incalzeste cuptorul la 180 gradeC.Se unge cu grasime si se tapeteaza cu faina o forma dorita.Intr-un vas se bate untul cu zaharul.Se adauga ouale si se mixeaza.Se incoporeaza apoi iaurtul.Intr-un ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Praz la cuptor
Ingrediente: praz, lapte, branza telemea, unt, faina, piper, sare,
Mod preparare: Se curata prazul si se spala, apoi se taie in bucati de 5 - 6 cm lungime. Bucatile se fierb in apa clocotita cu sare. Cand s-au inmuiat se pun intr-o tava de iena tapetata cu unt.  ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 20 minute
Supa cu carne afumata si fasole uscata
Mod preparare: Se pune cu o seara inainte fasolea la inmuiat si dimineata se scurge, apoi se pune la fiert impreuna cu carnea afumata si cea proaspata, taiata bucatele. Dupa cca 1 1/2 ora se pot adauga ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore