Retete culinare care contin faina

Prajiturele napolitane
Mod preparare: Se tapeteaza o tava de chec cu hartie cerata (sau folie).Se lasa deoparte.Intr-un castron se bate untul cu zaharul pudra pana se obtine o crema usoara.Se adauga si se amesteca oul si vanilia.Se combin ...
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute
Clatite cu dulceata
Ingrediente: ou, faina, pahar, unt, dulceata,
Mod preparare: Se bat ouale adaugandu-se treptat faina.Se subtiaza incet incet cu lapte pana se ajunge la consistenta unei smantani subtiri.Dupa aceea se unge tigaia cu unt si cu un polonic.Se ia din aluat si se ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Tarta cu zmeura
Mod preparare: Se spala zmeura cu grija si se lasa sa se zvante.Se face un aluat fraged din unt/ margarina Rama, faina, zahar, esenta vanilie si 3 galbenusuri.Se lasa la rece vreo 2 ore.Apoi se intind 2 foi subtiri ...
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute
Eclere
Mod preparare: Se pune apa cu uleiul si praful de sare la fiert pana cand dau in clocot, iar apoi se adauga faina mestecandu-se pana cand coca se dezlipeste de pe vas.Se lasa putin sa se raceasca apoi se adauga oual ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Clatite
Mod preparare: Se pune intr-un castron ouale,cu aromele, circa un sfert de pachetel de praf de copt si un pic de sare, se bat cu un tel se adauga faina si o cantitate mai mica de lapte, se bate pana la omogenizare.S ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Tort de caise
Mod preparare: Albusurile se bat spuma cu zaharul si zaharul vanilat, apoi se adauga galbenusurile, crema de ciocolata si faina.Se amesteca usor si se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt.Se coace in ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Guguluf de criza
Mod preparare: Separam albusurile de galbenusuri.Margarina o topim pe foc mic.Albusurile le batem spuma cu un prag de sare.Galbenusurile le mixam cu zaharul si cu margarina (100 g) adaugata cate putin.Adaugam apoi ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 15 minute
Morcovi cu unt si smantana
Ingrediente: morcovi, untura, zahar, smantana, faina, sare,
Mod preparare: Se curata morcovii, se spala, se taie ca taiteii sau cuburi mici si se pun la fiert cu untul, sarea, zaharul si 2-3 linguri de apa. Se lasa sa fiarba acoperit, inabusit, la foc mic, adaugand ...
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute
Prajitura cu visine
Mod preparare: Se pune la fiert, cana de zahar cu 5 linguri de apa. Albusurile se bat spuma, iar peste ele se adauga treptat, siropul fierbinte, galbenusurile, uleiul, aromele si faina. Se amesteca bine, ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 5 minute
Papanasi cu sos
Mod preparare: Se framanta un aluat din branza, oua, faina, arome si praful de copt (se mai adauga faina dupa nevoie, astfel incat compozitia sa fie consistenta, sa se poata modela).Se modeleaza bile care se ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora