Retete culinare care contin faina

Prajitura inghetata
Mod preparare: BLAT: 6 albusuri se bat spuma cu 150g zahar, apoi se adauga galbenusurile, 1 vanilie, 1 praf de copt stins in lamaie, 2 linguri cacao, 4 linguri faina.Se coace in tava tapetata.CREMA: 4 galbenusuri+3 ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Tarta de mere
Mod preparare: Se pune prima data cuptorul la incalzit la 210 g. Batem cu telul toate ingredientele fara gem si mere. Ungem o tava cu ulei si tapetata cu faina, punem jumate din compozitie, taiem jumatate ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Cornulete
Ingrediente: unt, smantana, ou, zahar, drojdie, faina, gem,
Mod preparare: Se amesteca untul cu zaharul, drojdia, oul, smantana si faina cat cuprinde.Se intinde o foaie mai subtire, se taie triunghiuri mai mici, pe partea de baza a triunghiului se pune rahatul sau gemul, se ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Ciorba de perisoare cu varza murata si marar
Mod preparare: Se calesc in ulei morcovii, patrunjelul telina, ardeiul si gogosarul taiate cubulete mici, se adauga apa, cuburile Knor si ceapa si se lasa sa fiarba aprox.20 de minute. Se taia varza murata ...
Complexitate: Mica
Durata: 50 minute
Basler Brunsli - Biscuiti elvetieni traditionali de Craciun
Mod preparare: Se amesteca zaharul, migdalele, faina si scortisoara si se incorporeaza lingura cu lingura in albusurile batute spuma tare, la final se adauga treptat si cu grija ciocolata topita. Se intinde pe ...
Complexitate: Mica
Durata: 24 ore
Tort de ciocolata
Mod preparare: Blatul se prepara astfel: se bat galbenusurile cu doua linguri de zahar pana se obtine o crema.Se adauga apoi faina cernuta cu praful de copt si cacaoa iar la final se incorporeaza albusurile batute ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Prajitura delicioasa cu visine
Mod preparare: Am mixat ouale intregi, cu zaharul si zaharul vanilat apoi am adaugat uleiul si am continuat sa mixez,apoi am adaugat faina si praful de copt si am omogenizat bine compozitia.Am uns tava si am ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
PRAJITURA CU FRUCTE USCATE
Mod preparare: Coaja de portocale se taie in cubulete de 1 cm si se dau in fiert 1 min, apoi se scot din apa si se pun intr-un sirop de apa si zahar din cantitati egale si se fierb 10-15 min, se scot si se usuca ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Limba cu sos Ragu
Mod preparare: Zarzavatul, ras prin razatoarea cu gauri mari, impreuna cu ceapa, se calesc 2 minute, in tot untdelemnul. Totul se stinge cu 1/2 l supa in care a fiert limba sau cu apa, lasandu-le sa fiarba, ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 40 minute
Pasta de biscuiti
Mod preparare: Se bat albusurile spuma cu apa. Se toarna zaharul pudra cu zaharul vanilat.Se bat impreuna si se adauga galbenusurile. Se cerne faina cu praful de copt si se adauga restul compozitiei.  ...
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute