Retete culinare care contin faina

Prajitura cu caise
Mod preparare: Pregatirea blatului.Lamaia se opareste si se usuca. Se razuie coaja. Fructul se taie in doua si se stoarce.Untul sau margarina se bate spuma si se amesteca cu zaharul.Ouale se incorporeaza ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Strudel cu mere, migdale si stafide
Mod preparare: Pentru aluat, se amesteca faina cu 1 lingura unt topit, oul sarea si apa.Se framanta aluatul pana la omogenizare, se modeleaza sub forma de bila, se aseaza intr-un castron si se acopera cu o carpa ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Braduti pentru mosul
Mod preparare: Se mixeaza in crema untul cu zaharul, apoi se adauga oul se mixeaza pana la omogenizare, apoi adaugati faina amestecata aparte cu praful pentru copt si aromele.Rezulta un aluat numai bun pentru sprita ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Clatite picante cu spanac
Mod preparare: Pentru aluatul de clatite, amestecam ouale cu faina, apoi adaugam laptele. Condimentati cu sare si piper. Lasati aluatul sa se odihneasca timp de 20 min.Pentru umplutura, curatati o ceapa, ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Minitarte cu cirese
Mod preparare: Spalam ciresele, le rupem coditele si le scoatem samburii.Din o cana cu zahar si o cana cu apa fierbem un sirop gros in care punem ciresele. Lasam sa dea in doua trei clocote apoi ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Profiterol
Mod preparare: Intai, preparam cojile, intr-o oala se amesteca apa cu uleiul si se pun pe foc cu un praf de sare, se lasa sa dea intr-un clocot, apoi se ia deoparte. Se adauga faina si se mixeaza foarte bine, ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Crema de portocale
Mod preparare: Galbenusurile, zaharul, esenta si zeama unei portocale le dai la fiert in baie de abur. In zeama unei portocale dizolvi faina si adaugi in compozitia usor indesita la baie de abur pana obtii o ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Prajitura cu ananas
Mod preparare: Se prepara un blat din cele 6 albusuri batute spuma cu 6 linguri de zahar.Se adauga galbenusurile si faina,coaja de lamaie si portocala, praful de copt stins cu lamaie si se mixeaza bine.Intr-o tava ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore si 30 minute
Mucenici moldovenesti (de post)
Mod preparare: Se amesteca drojdia cu zaharul si putina apa calduta.Intr-un vas se pune circa jumatate din faina si apoi se adauga in mijloc amestecul de mai sus.Se amesteca bine si se mai adauga apa.Se adauga restu ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore si 15 minute
Gogosi pripite (fara drojdie)
Mod preparare: Se pune la fiert apa (laptele) cu untul si sarea.Cand incepe sa fiarba, se pune faina si in acelasi moment se amesteca repede cu lingura (aceasta operatie se face pe marginea aragazului). Se ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora