Retete culinare care contin faina

TOCANITA DE PULPE DE PUI
Mod preparare: Intotdeuna eu oparesc carnea, dupa care o spal bine.Intrun craticior punem uleiul la prajit, adaugam ceapa taiata marunt, calim pana devine sticloasa, adaugam boiaua apoi carnea, prajim usor la foc mi ...
Complexitate: Mica
Durata: 50 minute
Lipii cu pui si cascaval
Mod preparare: Se taie pieptul de pui in suvite subtiri (se taie mai usor daca este putin congelat).Intr-un bol se amesteca faina si condimentele.Se trec suvitele de pui prin acest amestec, apoi prin oul batut si ...
Complexitate: Mica
Durata: 35 minute
Ciorba taranesca cu carne de porc
Mod preparare: Carnea se fierbe in apa cu sare si se spumeaza. Se adauga morcovii, telina ,pastarnacul, radacina de patrunjel si ceapa. Cand carnea si legumele sunt fierte. Se adauga orezul, ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 m
Pizza rustica
Mod preparare: Se incalzeste apa, se introduce drojdia sfaramata, se adauga zaharul si se lasa sa creasca la caldura 10-12 minute.Se cerne faina intr-un castron, se face la mijloc o gropita si se pun in ea drojdia, ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Clatite olandeze
Mod preparare: Faina se amesteca cu zaharul si sarea si se cerne.Se face in mijloc o gaura si se toarna acolo drojdia dizolvata in putin lapte caldut.Se amesteca incet cu telul si se adauga putin cate putin si restu ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Galuste cu prune Vero
Ingrediente: cartofi, ou, faina, sare, prune, unt, pesmet, zahar,
Mod preparare: Cartofii bine spalati si curatati, se taie cubulete si se pun la fiert. Cand sunt gata se scurg bine de apa, se strivesc cu presa de cartofi si se lasa la racit. Intre timp spalam prunele ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 m
Placinta cu urda
Mod preparare: Urda se amesteca bine cu 200 gr zahar, 1 ou batut, un varf de sare, stafide, faina si coaja de lamaie rasa.Se omogenizeaza si se da deoparte.Celelalte 2 oua se bat spuma cu 50 gr de zahar si cu ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 20 m
Gulas cu carne de vaca
Mod preparare: Carnea se portioneaza, se spala, se scurge, se condimenteaza si se inabusa in 1/2 din cantitatea de ulei si putina apa. Ceapa si ardeiul gras se curata, se spala si se tale marunt, apoi se inabus ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Budinca de branza de vaci cu stafide si lamaie
Mod preparare: Intr-un castron se amesteca branza cu zaharul, apoi se adauga faina, coaja de lamaie si stafidele. Separat se bat ouale cu sarea ca pentru omleta, se toarna in castron si se amesteca pana la ...
Complexitate: Mica
Durata: 55 minute
Picior de miel la cuptor
Mod preparare: Carnea se lasa 1 h la temperatura camerei.Se unge cu un amestec de ulei,1 lingurita sare,1/4 lingurita piper si se da la cuptor intr-o tava cu gratar.Se coace 1 1/4 h apoi se intoarce si se mai lasa ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore