Retete culinare care contin faina

Ostropel de peste
Ingrediente: crap, faina, usturoi, apa, ulei, rosii, vegeta, tarhon, sare, piper,
Mod preparare: Dupa ce curatati pestele, puneti o tigaie cu ulei la incins si adaugati pestele tras prin faina.Intre timp puneti apa la fiert impreuna cu condimentele si cu usturoiul (pisat sau dat prin razatoare) ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Rulada aperitiv si oameni de zapada
Mod preparare: Pentru rulada aperitiv:Se pune intr-un castron ouale,amidomul,maioneza, faina si un praf de sare. Se mixeaza 3-4 minute apoi se pune compozitia obtinuta intr-o tava tapetata cu hartie de copt. ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore si 30 m
Chec cu ciocolata si nuca de cocos
Mod preparare: Se incinge cuptorul la 170gr.Se unge bine cu unt o forma de chec si se presara cu faina, pentru ca stratul sa fie uniform.Se intoarce cu gura in jos si se loveste cu palma.Se pune faina impreuna cu ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Budinca cu praz
Mod preparare: Se incinge cuptorul la 210gr. si se unge cu unt topit sau cu ulei o forma rotunda, nu prea adanca (diametrul: 23 cm). Pentru aluat: se freaca (intre palme sau in robot) faina cu untul si cand ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Sos frantuzesc
Mod preparare: Se pune pe foc intr-o cratita (pe abur) smantana impreuna cu faina, galbenusurile si untul de sardele, pregatit din 50 gr. unt amestecat cu o lingurita pasta de ansoa si un galbenus fiert trecut prin ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Sos Bechamel
Ingrediente: unt, faina, lapte, nucsoara, oua, sare, piper,
Mod preparare: Se pune intr-o oala untul sa se topeasca.Se adauga faina si se caleste putin amestecand bine cu telul de sosuri sa nu se faca cocoloase. Apoi se adauga putin cate putin laptele amestecand ...
Complexitate: Mica
Durata: 10 minute
Cod cu sos de ciuperci
Mod preparare: Se spala fileurile de peste.Se zvanta cu un stergar de bucatarie.Se taie bucati mai mari.Se stropesc cu zeama de lamaie.Se sareaza si se pipereaza.Se toaca ceapa si se caleste in untul incins.  ...
Complexitate: Mica
Durata: 25 minute
Budinca de macaroane in aluat
Ingrediente: macaroane, unt, svaiter, oua, ciuperci, sare, faina,
Mod preparare: Se fierb macaroanele cu sare si se amesteca cu jumatate din cantitatea de unt de mai sus, svaiterul ras, doua oua si ciupercile taiate feliute subtiri si inabusite in restul de unt. Se prepara ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 40 m
Bors de fasole boabe
Mod preparare: Se alege, se spala si se inmoaie fasolea din ajun in apa calduta. Se pune la fiert si dupa ce a dat 2-3 clocote se schimba apa si se pune din nou la fiert cu apa calduta. Se repeta operatia ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore