Retete culinare care contin faina

Sfeclovnic Rusesc
Mod preparare: Sfecla se da prin razatoare mica si se pune in bulion si adaugam otetul. Dupa 10 min. de fierbere dizolvam faina cu smantana in 500 g apa si o turnam peste continutul din oala. Lasam 5 min. si ...
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute
Crema pentru prajituri si tort
Ingrediente: lapte, zahar, faina, zahar vanilat, unt,
Mod preparare: 1/4l lapte se fierbe cu zaharul. Se amesteca restul de lapte cu faina si se toarna in laptele fiert.Apoi se amesteca in continuare pe foc, pana ce compozitia devine groasa ca o ciulama.  ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Tort Snickers
Mod preparare: Intr-o craticioara punem laptele, zaharul, margarina si cacaoa. Asezam craticioara pe foc si o lasam pana se incorporeaza toate.Adaugam bucatile de ciocolata, plicul de zahar vanilat si esenta de ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
COTLET DE BERBEC
Mod preparare: Pui la prajit, in ulei, slanina si ceapa. Prajesti apoi cotletele. Dupa ce s-au rumenit, le transferi intr-un vas care merge la cuptor, adaugi slanina, ceapa si 1 lingura faina. Amesteci si ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Clatite cu Nutella si banane
Mod preparare: Galbenusurile se bat impreuna cu esentele, praful de sare, coaja de lamaie, untul moale si 50 ml lapte. Se adauga faina treptat si se amesteca bine sa nu faca cocoloase. Subtiem cu restul ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Prajitura Kinder
Mod preparare: Untul moale temperatura camerei il batem impreuna cu zaharul pana devine o crema spumoasa, adaugam albusurile, unul cate unul si faina amestecata cu cacao.Jumatate din compozitia obtinuta o turnam ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Snitel cu branza
Mod preparare: Carnea se amesteca cu cascavalul, cele 2 oua batute, sarea si piperul. Se framanta bine si se lasa sa se odihneasca 1/2 ora. Apoi se formeaza (cu mana umeda) mingi din preparatul de mai sus ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore si 45 m
Bienenstich (Intepatura albinei)
Mod preparare: Untul, zaharul, zaharul vanilat si ouale se bat spuma. Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga amestecului pana se face un aluat moale. Aluatul se intinde intr-o tava unsa (pe harti ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Briose cu cacao si visine
Mod preparare: Am amestecat ingredientele uscate apoi am adaugat apa, uleiul si esentele si am amestecat cu mixerul pana la omogenizare.In tava pregatita cu hartie de briose am pus cate o lingura de aluat, cate 2 ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 10 m
Minciunele
Mod preparare: Intr-un bol se amesteca ouale cu zaharul smantana si coniacul zaharul vanilat si putina sare.Se toarna din faina mereu pana se face un aluat nu trebuie sa fie lipicios.Se taie alautul in doua parti ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora