Retete culinare care contin faina alba

Guguluf marmorat
Mod preparare: Batem untul spuma. Separam ouale. Galbenusurile si 100 gr de zahar le adaugam la compozitia de unt si mixam energic, pana se topeste tot zaharul, iar crema capata o consistenta pufoasa. ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 ore
Cozonac moldo-ardelenesc
Mod preparare: Reteta de cozonac este testata si verificata de-a lungul timpului, baza retetei porneste de la Iasi, de la mama si ulterior eu am adaptat-o si imbunatatit-o conform preferintelor familiei mele. Deci ...
Complexitate: Mica
Durata: 3 ore si 30 m
Ciuperci pane
Ingrediente: ciuperci, ou, faina alba, pesmet, ulei, sare, piper,
Mod preparare: Se aleg ciuperci mari si sanatoase. Se curata de pielita,se indeparteaza codita, se spala si se presara cu sare si piper. Se lasa cam o jumatate de ora sa-si traga sare ,iar dupa aceea se da ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Pateuri cu branza
Ingrediente: faina alba, margarina, sare, otet, apa, branza, ou, lapte,
Mod preparare: Faina o amestecam cu sarea, otetul si apa. Framantam pana cand avem un aluat bine legat (nu trebuie sa fie tare). Intindem aluatul cu facaletul si intindem deasupra 1/3 din margarina.  ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore si 30 m
ALB SI NEGRU
Mod preparare: Se bat bine albusurile,se adauga treptat zaharul pudra si se mai bat aprx 15 minute. Se adauga treptat faina cernuta impreuna cu praful de copt si cacaoa.Compozitia se toarna in tava unsa cu unt ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Mere si mure acoperite la cuptor
Mod preparare: Incalzeste cuptorul la 190 gradeC.Pune fructele intr-un vas termorezistent uns cu putin unt, presara-le cu zahar, scortisoara si zeama de lamaie si da-le la cuptor 10 minute apoi pune-le deoparte ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Parjoale din carne de porc
Mod preparare: Parjoalele se fac usor si rapid, din orice fel de carne: porc, manzat, pui, curcan, amestec.Caliti in 3-4 linguri de ulei ceapa tocata marunt impreuna cu morcovul ras pana ce se inmoaie putin. Adaugat ...
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute
Clatita cacao
Mod preparare: Se bat galbenusurile cu 2 linguri zahar, se adauga 3 linguri cacao, se freaca in continuare-se adauga laptele si se amesteca pana la omogenizare. Dupa aceea se adauga albusurile batute spuma.Se ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Paine de casa
Mod preparare: Faina cernuta se amesteca cu drojdia. Intrun vas de plastic turnam o parte din apa, incet adaugam faina cu drojdia, amestecam bine, adaugam zaharul si apoi toata apa. Se amesteca bine si se ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Chec
Mod preparare: Intr-un vas mare se freaca margarina rama cu zaharul, apoi se adauga galbenusurile celor 6 oua, amestecandu-se foarte bine.Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga la compozitia de margarina, ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora